Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El cap de llista d'ERC a les eleccions espanyoles, Gabriel Rufián, votant a Sabadell el 10 de novembre

Gabriel Rufián allunya el fantasma d'unes eleccions anticipades imminents

El líder republicà considera que els comicis podrien arribar «més tard del que ens pensem»

Gabriel Rufián envoltat de gent i introduïnt el seu vot a les urnes en les eleccions
Gabriel Rufián creu que les eleccions anunciades pel president Quim Torra arribaran més tard | Cedida

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha allunyat la imminència de les eleccions  al Parlament de Catalunya anunciades pel president Quim Torra un cop aprovats els pressupostos del 2020. «Tinc la sensació que les eleccions catalanes poden ser més tard del que ens pensem», ha reflexionat en veu alta Rufián en una entrevista que publica aquest dissabte eldiario.es.

«Ara mateix vivim un moment d'emocionalitat que pot fer que es prenguin decisions precipitades i de curt termini, que potser amb el temps es poden replantejar», ha augurat Rufián, que ha negat que la decisió de Torra de convocar els comicis fos «una enrabiada». En paral·lel, el portaveu d'ERC ha tancat la porta a un futur tripartit a Catalunya amb el PSC: «Hi ha molta terra cremada».

Considera que a Miquel Iceta «li han sobrat moltes declaracions»

«Al Parlament, jo no hi soc. Però el que sí que sé en aquest cas és que a Miquel Iceta li han sobrat moltes declaracions sobre companys seus d'hemicicle com Carme Forcadell o Oriol Junqueras», ha apuntat Rufián. «El fet de no haver-los anat a veure durant aquests dos anys. Hi ha moltíssima terra cremada entre el PSC i ERC com per parlar d'una coalició d'aquest tipus a la Generalitat», ha insistit el portaveu d'ERC

Gabriel Rufián també ha retret l'actitud dels socialistes catalans al Parlamentamb el vot en contra de la 'Llei Aragonès'. «Nosaltres preferim anomenar-la Llei anti Florentino Pérez. I se l'ha carregat el PSC en una votació fa dos dies», ha recordat Rufián, que ha lligat de forma velada aquesta decisió del PSC a l'absència de Pere Aragonès al Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF).

També et pot interessar...