Condemnat a 15 anys per violar una nena d'11 anys a Guipúscoa

L'home va aprofitar la relació d'amistat entre la víctima i els seus fills per abusar d'ella

Un home ha sigut condemnat per l'Audiència de Guipúscoa a 15 anys de presó per violar una nena d'11 anys. Els fets van passar el 2015 a Guipúscoa (País Basc), quan va bufetejar i intimidar a la menor, que era amiga dels seus fills, a més d'amenaçar-la a ella i als seus pares si deia res.

Segons l'escrit judicial, va ser en una localitat de l'interior de la ciutat basca, quan l'acusat, que tenia 39 anys en aquell moment, va abordar a la víctima que es trobava pels voltants del seu centre escolar. Després de preguntar a la nena com estava, la va invitar al seu domicili per seguir parlant. La menor va acceptar, ja que creia que allí es trobaria als fills d'aquest, amics seus.

Un cop a l'habitatge, la víctima es va asseure al sofà, on l'home es va abalançar sobre ella «amb ànim libidinós». Tot i els intents de la menor d'escapar-se, l'acusat va aprofitar la seva superioritat física per evitar-ho. L'home la va desnuar i la nena va ser víctima de bufetades repetidament. Un cop consumada l'agressió sexual, el violador va amenaçar-la dient que «si contava alguna cosa» la mataria a ella o als seus pares.

15 anys de presó

La resolució judicial declara a l'acusat responsable d'un únic delicte d'agressió sexual i d'un altre d'amenaces no condicionals. La Fiscalia i l'acusació particular reclamaven 30 anys i nou mesos i 43 anys, respectivament, per aquests crims, ja que consideraven l'acusat de dos delictes d'agressió sexual, un delicte de maltractament i un altre d'amenaces. Finalment, l'acusat només passarà 15 anys darrere les reixes després dels seus salvatges actes.

A més de les penes de presó, la sentència del cas impedeix al processat comunicar-se amb la víctima i aproximar-se a ella durant 22 anys. Per una altra banda se l'ha condemnat a vuit anys de llibertat vigilada després de la seva excarceració, així com a compensar a la nena amb 20.000 euros

També et pot interessar...