Matrícula original d'una dona que n'utilitzava una de falsa i va ser denunciada pels Mossos

Enxampen una dona que desviava multes amb una matrícula falsa al Vallès

En dos anys va desviar fins a 80 multes de radar per un valor de 8.000 euros

Agents dels Mossos d'Esquadra destinats al Grup de Recerca i Documentació (GRD) han denunciat penalment una dona per falsificació de document públic, després d'una llarga investigació que va començar el desembre i que va acabar el 29 de gener. La dona va utilitzar una matrícula falsa per evitar pagar les infraccions de velocitat i en dos anys va arribar a desviar fins a 80 multes de radar per un valor de 8.000 euros.

La placa que portava el vehicle no era l'original

Els investigadors van saber que un vehicle que suposadament havia estat donat de baixa des del 2001 estava acumulant multes de radar des de feia dos anys. I, de fet, la matrícula d'aquest vehicle corresponia a una marca i model diferent al visionat a les imatges del radar, cosa que va fer aixecar sospites als agents. 

Un cop acabada la investigació, van poder determinar que la placa que portava el vehicle infractor no era l'originària i van relacionar el cotxe amb una altra placa de matrícula en la qual variava un sol número, en concret un 9 a la real que passava a ser un 7 a la falsificada. També van observar que el vehicle tenia uns cargols a la placa posterior que facilitaven el canvi. 

Denunciada penalment

La dona ja ha sigut informada d'aquesta irregularitat i ha sigut denunciada penalment per un delicte de falsificació de document públic. A banda, la infractora haurà d'abonar l'import de les 80 multes acumulades per excés de velocitat que ascendeix a 8.000 euros. Després del treball realitzat pels Mossos, ara el jutjat de guàrdia de Granollers serà qui es farà càrrec de la instrucció d'aquest fet.

També et pot interessar...