Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Quim Torra saludant pel carrer mentre porta un llaç groc en honor als presos independentistes

Generalitat i ajuntaments acorden crear un Procicat «metropolità» per fer front als rebrots

Així ho han acordat en la reunió celebrada aquest dissabte

Quim Torra saludant pel carrer mentre porta un llaç groc en honor als presos independentistes
Generalitat i ajuntaments acorden crear un Procicat metropolità | Crónica Global

La Generalitat de Catalunya ha proposat aquest dissabte als alcaldes dels municipis afectats pels brots crear un pla territorial de protecció civil (Procicat) metropolità amb l'objectiu de fer front a l'expansió del coronavirus. Així ho ha anunciat l'alcaldessa de Barcelona, AdaColau, en una roda de premsa posterior a la reunió que han mantingut diversos alcaldes de l'entorn metropolità amb el Govern.

Colau ha valorat la proposta de forma «positiva» i ha assenyalat que el pla servirà per «afinar» les mesures de seguretat aprovades fins ara i com a «espai de coordinació estable». En la reunió també han participat alcaldes metropolitans com l'alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, a més del vicepresident del Govern Pere Aragonès i els consellers Meritxell Budó, Miquel Buch i Alba Vergés.

Torra assegura que és «imprescindible» anar alineats amb els ajuntaments 

Colau  ha explicat que va demanar aquesta reunió després que el Govern anunciés mesures restrictives i les traslladés al consistori «mitja hora abans que arribés el Procicat», i ha agraït que, després de sol·licitar la reunió, Budó li truqués immediatament i la convoqués a les 10.00 hores aquest dissabte. En la mateixa compareixença, l'alcaldessa de Barcelona ha comentat que la Generalitat i els consistoris es tornaran a reunir aquesta tarda per concretar les funcions del Procicat metropolità.

Per la seva banda, el Govern  creu que encara hi ha «marge» abans d'implantar prohibicions a Barcelona  i l'Àrea Metropolitana per frenar els contagis de covid-19. Així ho ha assegurat la consellera de la Presidència, Meritxell Budó, qui també ha demanat la «corresponsabilitat» de la ciutadania prenent «màximes precaucions» i limitant la mobilitat.

El president del Govern, Quim Torra, ha subratllat que és «absolutament imprescindible» anar alineats amb els ajuntaments en la lluita contra el virus arreu del país. Ho ha dit després d'encapçalar la reunió amb alcaldes de poblacions de l'Àrea Metropolitana afectades per les restriccions, on s'ha decidit la creació d'un Procicat metropolità.