Una nova decisió del govern espanyol complica més els acomiadaments

La decisió es rubricarà al Consell de Ministres del proper dimarts

Pedro Sánchez i Pablo Iglesias, en la presentació del seu acord de govern el 12 de novembre de 2019.
El PSOE i Podem han acordat derogar els acomiadaments per acumulació de baixes laborals. | Catalunya Diari

La ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, ha anunciat aquest dimecres que la derogació de l'article 52, apartat D, de l'Estatut dels Treballadors, que permet l'acomiadament per acumulació de baixes mèdiques justificades, s'aprovarà al Consell de Ministres de la propera setmana. D'aquesta manera, s'eliminarà la possibilitat de fer fora un treballador que acumuli moltes baixes mèdiques justificades, cosa que encara ara permet la legislació.

Anirà al Consell de Ministres de dimarts

Així ho ha assenyalat en una trobada amb els mitjans després de reunir-se amb el director de l'oficina de l'Organització Internacional del Treball (OIT) a Espanya, Joaquín Nieto, on ha assenyalat que la seva derogació anirà aquest mateix dijous, 13 de febrer, a la Comissió General i que el tràmit següent és el Consell de Ministres de dimarts vinent, dia 18.

Preguntada sobre si es derogarà algun ítem més de la legislació laboral, Díaz ha afirmat que únicament es proposarà derogar aquest article, i ha deixat clar que serà «una gran notícia perquè es deixin de viure situacions degradants a Espanya i que s'eviti així que un treballador pugui perdre el seu lloc de treball estant en una situació vulnerable».

Díaz, que és ministra com a membre d'Unides Podem, també ha posat en valor el treball del secretari d'Estat d'Ocupació i Economia Social, Joaquín Pérez Rey, que està treballant en la derogació de la reforma laboral a les taules de diàleg social amb els interlocutors socials. «Deixem-los treballar i permetem que els interlocutors, tant empresaris com sindicats, treballin amb tranquil·litat: em consta que ho estan fent molt i molt bé», ha remarcat la ministra.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari