Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Sánchez

El govern espanyol limitarà els anuncis de cases de joc d'una a cinc de la matinada

A través d'un Reial Decret, el ministeri de Consum vol acotar de forma contundent la publicitat d'aquests negocis

Pedro Sánchez, al seu escó del Congrés dels Diputats.
El govern Sánchez limitarà la publicitat del joc. | CatalunyaDiari.cat

El ministre de Consum, Alberto Garzón, ha anunciat el seu interès en regular la publicitat de les cases d'apostes, tant en televisió com en altres suports, ja que considera que actualment no hi ha cap tipus de limitació a aquests continguts. En concret, Garzón i el govern espanyol preparen un reial decret que podria limitar l'horari d'aquesta publicitat a la franja horària de la matinada; en concret entre la una i les cinc.

«La publicitat del joc és la llei de la selva»

«El tema de la publicitat  és un caos. És la llei de la selva», assegurava Garzón fa uns dies en una entrevista a 'El Objetivo' de La Sexta. En aquest sentit, el ministre ha xifrat en 300 milions d'euros els diners destinats a aquests anuncis, que «atrauen molta gent i poden comportar a crear problemes extrems com la ludopatia». «És un problema de salut pública en el qual hem d'intervenir», ha explicat.

D'aquesta manera, el coordinador federal d'Esquerra Unida i també titular de Consum ha anunciat que donaran a conèixer les primeres mesures específiques sobre consum i joc, i la primera podria ser aquesta limitació dels anuncis a les franges horàries de la matinada. Al mateix temps, Garzón ha apuntat que parlarà amb tothom, i també amb les operadores i empreses de les cases d'apostes que «puguin estar d'acord amb un marc regulador». «No seran mesures que s'adoptin de manera unilateral», ha puntualitzat.

Malgrat que part de les competències de el joc estan derivades a les comunitats autònomes, el ministre de Consum ha explicat que «es pot fer molt» i que treballarà amb les autonomies per resoldre «un problema que afecta els barris populars i la classe treballadora». «Hi ha llacunes i hi ha mecanismes per coordinar que estem decidits a utilitzar», apuntava el ministre. La primera mesura, doncs, ja ha arribat.

També et pot interessar...