Damià Calvet, acompanyat de Quim Torra.

Crítiques al Govern per la seva absència a la SEAT: Calvet ha de sortir a justificar-se

Calvet: «El Govern comparteix amb Seat dues empreses logístiques i s'hi relaciona a diari i discretament»

El conseller de Territori i Sostenibilitat en funcions, Damià Calvet, ha defensat que el Govern és «l'autoritat urbanística i ambiental» i que comparteix amb Seat «dues empreses logístiques» i s'hi relaciona «a diari i discretament». «Això és el que compta pel futur elèctric de Seat, més enllà de visites reials i d'anuncis oportunistes d'ajuts europeus», ha apuntat a través d'una piulada a Twitter.

El conseller ha respost així a Foment, que ha titllat d'«injustificable» l'absència del Govern en l'acte que es va celebrar el divendres a la planta de Martorell, on l'automobilística va mostrar el seu compromís amb Catalunya i que va comptar amb la presència del rei Felip VI i el president del govern espanyol, Pedro Sánchez. En un comunicat, la patronal encapçalada per Josep Sánchez Llibre ha acusat l'executiu català de posar «discutibles actituds de partit per damunt l'interès general» i assenyalar que això suposa «fer el ridícul i degradar el paper institucional del president de la Generalitat».

Una absència polèmica del Govern

I és que, al llarg dels darrers dies, ha portat força cua l'absència del Govern en la visita del rei Felip VI a la fàbrica de Seat a Martorell. El Govern va optar per no enviar representació en una visita fonamental per a una de les plantes clau del teixit industrial català, i això els ha costat crítiques de tota mena. Calvet ha sortit a justificar-se mitjançant la piulada, però això li ha costat encara més retrets per part d'alguns usuaris: