El Govern recol·loca l'excap de gabinet de Torra en un altre càrrec de la Generalitat

Joan Ramon Casals serà el nou director general d'afers interdepartamentals

Joan Ramon Casals i Quim Torra.
Quim Torra, en una imatge d'arxiu, amb qui va ser el seu cap de gabinet, Joan Ramon Casals. | ACN

El Govern de Catalunya ha celebrat aquest dimarts, 13 d'octubre, la tercera reunió del Consell Executiu amb la presidència de la Generalitat vacant i encapçalada pel vicepresident en funcions, Pere Aragonès. Entre les desenes d'acords que s'han pres en la trobada, hi ha el que recol·loca en un nou càrrec qui, fins fa escassos dies, era el cap de gabinet del president Torra, Joan Ramon Casals.

El Govern ha decidit nomenar Casals nou director general d'afers interdepartamentals de la Conselleria de Presidència, de manera que la mà dreta del darrer president de la Generalitat queda resituat a l'estructura del Govern i manté la seva condició d'alt càrrec de la Generalitat de Catalunya.

Joan Ramon Casals, cap da gabinet de Torra des del mes de gener de 2019

Després que el mandat de Quim Torra comencés amb Josep Rius com a cap de gabinet, que ja ho havia estat amb el president Carles Puigdemont, Torra va optar per rellvar-lo i siutuar-hi, el mes de gener de 2019, Joan Ramon Casals. Des de 2013, Casals havia estat l'alcalde de Molins de Rei, però a menys de mig any per a les eleccions municipals, va optar per abandonar l'alcaldia i marxar a dirigir l'oficina del president Torra. Amb la inhabilitació de Torra, el càrrec de Casals quedava també penjat i ara ocuparà aquesta direcció general d'afers interdepartamentals.

El TSJC ha rebutjat el recurs de Torra contra la interlocutòria amb què se li va comunicar la seva inhabilitació

En un altre ordre de coses, però encara en relació a una informació sobre l'expresident Quim Torra, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha rebutjat el recurs de súplica presentat per la seva defensa contra la interlocutòria amb què se li va comunicar la seva inhabilitació. D'aquesta manera, el TSJC també ha rebutjat suspendre la seva condemna. Ara, el darrer recurs de Torra pendent a la justícia espanyola és al Tribunal Constitucional, que ja va rebutjar les mesures cautelaríssimes per restituir-lo en el càrrec, però que s'haurà de pronunciar en els pròxims mesos sobre el fons de la qüestió.


Comentaris

envia el comentari