Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
icv

ICV presentarà un ERO i un concurs de creditors amb un deute de 9,2 milions d'euros

Després de l'anunci fa pocs dies de la seva dissolució, ara volen evitar una «situació d'insolvència»

icv
Tot i tenir un patrimoni de 8,2 milions, no se'ls hi permet vendre de manera que puguin amortitzar el seu gran deute | EFE

 

El consell nacional d'Iniciativa per Catalunya Verds (ICV), com a màxim òrgan de direcció, va decidir ahir presentar finalment un concurs de creditors i un expedient de regulació d'ocupació (ERO) per a setze treballadors. Segons van fer públic a través d'un comunicat, ho fan «donada la situació econòmica en què es troba la nostra formació política» i malgrat que el partit «no es troba en una situació d'insolvència total».

En aquest mateix comunicat, el partit polític va voler compartir la situació econòmica actual en la qual es troben. En aquest moment, ICV té un deute de 9,2 milions d'euros. Segons ells mateixos declaren, preveuen que en els pròxims mesos «es pugui produir aquesta possibilitat i entrar en una situació que  es vol evitar», fent referència a un punt d'insolvència.

Possessions per valor de 8,2 milions d'euros

Segons ha pogut explicar la formació a través del comunicat que van emetre el passat dissabte, ja han intentat solucionar en diverses ocasions aquest endeutament, però no els ha sigut possible reencaminar-lo. «El patrimoni immobiliari d'ICV, especialment la Seu Nacional del passatge del Rellotge (Barcelona),  no s'ha pogut vendre en les condicions adequades per amortitzar l'endeutament», asseguraven des del mateix partit. A més, posaven sobre la taula que, malgrat tenir un deure actual de 9,2 milions d'euros, les seves possessions actives són «26 locals amb un valor de taxació de  8,2 milions d'euros».

Iniciativa per Catalunya va obtenir el 2006 nou escons al Parlament de Catalunya, un dels seus millors resultats. A les eleccions del 2017 es van presentar amb Catalunya En Comú, després que els resultats empitjoressin a cada legislatura, especialment des de l'aparició de Podemos.

«No podem pagar l'estructura, ni tan sols les nòmines»

Durant la roda de premsa que van convocar pel passat dijous, van admetre que, amb cada vegada menys escons, «hem perdut molts càrrecs iens hem quedat sense fons», afirmen fonts del partit al mitjà 'Vozpopuli'. El partit, que ara només té presència en Ajuntaments, ja no té recursos com per pagar els seus treballadors, ja que segons la mateixa font, «no podem pagar l'estructura, ni tan sols les nòmines». Tot i que tenien la possibilitat de quedar-se a Catalunya En Comú, els problemes econòmics portaran a Iniciativa a dissoldre's  abans que s'acabi l'estiu.

També et pot interessar...