Achraf «No vull que la meva mare sàpiga que dormo als carrers de Barcelona»

El jove va escapar-se del centre de menors de Manresa a finals de l’any 2018
Achraf és un dels menors estrangers que viuen als carrers del centre de Barcelona | Cedida
 

 

Continua la preocupació perquè hi ha diversos nens estrangers menors d’edat que dormen als carrers del centre de Barcelona. Un d’ells és l’Achraf, de setze anys i amb el cos ple de cicatrius, dorm en un parc del Raval i ha parlat amb ‘el Periódico’, on ha assegurat que no vol contactar amb la seva mare tot i que sabria com fer-ho: «No vull que em vegi així, no vull que sàpiga que dormo als carrers de Barcelona».

 

Achraf va escapar-se d’un centre de menors

Achraf va arribar a Espanya amb catorze anys, després que la seva mare, soltera, li pagués el viatge en pastera perquè pogués estudiar. Juntament amb ell hi ha al voltant de tretze menors més, segons ha explicat el noi, dos d’ells, de quinze anys, són els «nous» i «van escapar-se d’un centre de Madrid i van vindre a Barcelona», ha assegurat. El més petit de tots ells té només dotze anys.

 

El jove ha explicat que fins a principis de juny vivien a la muntanya de Montjuïc, però van haver de marxar: «molts adults que viuen a la muntanya venien i els robaven». En ser preguntat si no preferiria estar en un centre de menors, Achraf ha assegurat que ja ha estat en un, al d’Estrep (Manresa), però que es va escapar quan el van voler enviar a un altre, a Esparreguera (Baix Llobregat) a finals de 2018: «El carrer no m’agrada, però si no torno a Estrep, no aniré a cap altre lloc».

 

Achraf també ha narrat que la policia el va detenir i enviar a un centre de Justícia Juvenil, on va estar alguns mesos, quan el van enxampar pels carrers després d’escapar-se del centre de menors de Manresa. A més, el jove també ha explicat perquè té talls a la cara, als braços i a les cames: «Alguns me’ls he fet jo», però altres són conseqüència de barallar-se.

ATENCIÓ: Nou servei del Catalunya Diari. Ara t'enviem les notícies de la teva província o ciutat, totalment gratis al mòbil. Fes clic aquí i prova-ho! T'encantarà!

 

Hi hauria entre 50 i 70 menors als carrers del centre de Barcelona

Al parc on està aquest grup de menors estrangers conviuen al voltant d’unes 30 persones que viuen de la ferralla i el consum de drogues està present, tot i que en un primer moment Achraf ha assegurat que ell no en pren, però finalment acaba admetent: «Fumo una mica d'haixix», i també, «Un diumenge no trobaràs res de ‘cola’ per aquí, ahir en vaig prendre per riure una estona».

 

Aquest no és l’únic grup menors estrangers no acompanyats (MENA) del centre de Barcelona, en un carrer al costat de la plaça de Catalunya hi ha més que també haurien escapat d’algun centre de menors, fet que seria més habitual del que pot semblar. Tots ells formarien part d’una llista compartida per la Conselleria d’Afers Socials de la Generalitat. El nombre oficial es desconeix, però entre 50 o 70 nens estarien vivint als carrers del centre de la ciutat comtal.

 

També et pot interessar...