Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de Santiago Abascal al Congrés dels Diputats

Vox designa Ignacio Garriga com a candidat a la presidència de la Generalitat

El diputat al Congrés acusa PP i Cs de fer «seguidisme» a l'independentisme

Imatge de Santiago Abascal al Congrés dels Diputats
VOX situa Ignacio Garriga com a cap de llista a les eleccions autonòmiques a Catalunya. | Catalunya Diari

El diputat de Vox al Congrés Ignacio Garriga serà el cap de llista de la formació a les properes eleccions catalanes. Ho ha confirmat ell mateix en una entrevista amb 'La Razón' en què ha criticat que els partits «anomenats constitucionalistes» han abandonat els votants contraris a la independència de Catalunya.

«Hi haurà un partit que faci front al separatisme, trenqui amb les polítiques de seguidisme que han fet històricament populars i PSOE. PP i C's s'han convertit en còmplices del separatisme», ha dit. Vox va celebrar a principis de març el seu congrés estatal i s'esperava que el president del partit, Santiago Abascal, hi anunciaria públicament la candidatura de Garriga, però finalment no ho va fer.

Empat tècnic entre ERC i JxCat, segons el darrer CEO

ERC i JxCat obtindrien un empat tècnic en escons en unes eleccions al Parlament, segons el CEO. L'estudi ha apuntat que els republicans tindrien un lleuger avantatge amb entre 33 i 34 diputats mentre que la formació de Carles Puigdemont n'aconseguiria entre 32-33. En tercer lloc hi hauria el PSC amb 24, C's cauria a la quarta posició amb 19 escons, els comuns amb 9-10, la CUP i el PPC empatarien amb 6-7 i Vox irrompria al Parlament amb 3-4.

La majoria independentista augmentaria amb una forquilla entre 71 i 74 escons. Respecte les darreres eleccions al Parlament, Cs perdria 17 escons i JxCat entre 1 i 2, ERC n'augmentaria entre 1 i 2, el PSC en guanyaria 7, CatECP creixeria entre 1 i 2 i la CUP i el PPC augmentarien entre 2 i 3 escons.

A banda del Parlament, el baròmetre del CEO també pronostica unes eventuals eleccions al Congrés. En aquest supòsit, ERC-Sobiranistes guanyaria les eleccions amb 13 diputats, els mateixos que té actualment. Repetirien resultat PSC, amb 12 escons, JxCat amb 8 i En Comú Podem amb 7. El PPC podria obtenir entre 2 i 3 diputats, actualment en té 2, i la CUP i Vox mantindrien la mateixa representació amb 2 diputats per cada formació. Cs, amb 2 diputats actualment, n'aconseguiria entre 1 i 2 segons el CEO.