Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El ministre de Sanitat, Salvador Illa, posant-se la mascareta en una roda de premsa a Madrid

Illa fa dos nous fitxatges per a Sanitat procedents de Catalunya

Vicenç Martínez Ibáñez i Joan-Ramón Villalbí s'incorporen a l'estructura ministerial

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, posant-se la mascareta en una roda de premsa a Madrid
El ministeri de Sanitat ha fitxat en els darrers dies dos nous professionals per a dos càrrecs de la seva estructura. | cedida

El moviments al Ministeri de Sanitat del govern espanyol no s'aturen. Salvador Illa, el titular de la cartera des del passat mes de gener, ha situat dos nous fitxatges a l'estructura ministerial en els darrers dies, segons publica el Butlletí Oficial de l'Estat, tots dos procedents de Catalunya. Es tracta, d'una banda, de Vicenç Martínez Ibáñez, que és el nou Director General d'Ordenació Professional del Ministeri; i de Joan Ramon Villalbí Hereter com a nou delegat del govern per al Pla Nacional sobre Drogues. Dos fitxtatges, doncs, amb segell català.

Vicenç Martínez, una trajectòria de dècades a la sanitat catalana

Vicenç Martínez, el nou director general d'Ordenació Professional, procedeix directament del càrrec de director i gerent de l'Hospital Nacional de Paraplègics SESCAM de Toledo, una plaça, però, que tan sols ha ocupat en els darrers deu mesos, des del gener passat. Fins el seu desembarcament a la capital de Castella-la Manxa, Martínez sempre havia desenvolupat la seva carrera professional a Catalunya, on va desenvolupar diversos càrrecs de gerència a l'Institut Català de la Salut.

Just abans d'anar a Toledo, segons explica aquest dijous 'Voz Pópuli', va ser el gerent de l'Hospital de la Vall d'Hebron de Barcelona, càrrec del qual va ser cessat per l'actual consellera de Salut, Alba Vergés, sembla que per discrepàncies polítiques —Villalbí està considerat un home proper al PSC, cosa que lligaria també amb el seu nomenament per part del ministre Salvador Illa.

Joan Ramon Villalbí, de carrera també a Catalunya

En el càrrec de delegat del govern per al Pla Nacional Sobre Drogues, Salvador Illa va cessar María Azucena Martí, que ocupava aquesta plaça des que el nou ministre va arribar al càrrec. En el seu lloc, Illa ha optat per un altre fitxatge d'origen català: es tracta de Joan Ramon Villalbí, que fins ara era responsable de l'àrea de Qualitat i Processos de l'Agència de Salut Pública de Barcelona. A més, des de l'any 2005 és professor associat de la Universitat Pompeu Fabra.