Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El ministre de Sanitat, Salvador Illa, a Palamós, davant d'una embarcació

Enxampen el ministre de Sanitat, Salvador Illa, de vacances a l'Aragó

Ha deixar el ministeri a càrrec de la secretària

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, a Palamós, davant d'una embarcació
Ha deixat el ministeri a càrrec de la secretària | cedida

L'estiu avança i els polítics de primera línia aprofiten per escapar-se després d'uns mesos durs per la crisi del coronavirus. El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha marxat de vacances a la comarca de Matarranya (Terol), coincidint amb el rebrot a la comunitat de Madrid.

Se l'ha pogut veure aquest passat dilluns a Cretes, on ha estat allotjat uns dies, segons informava 'La Comarca'. La situació sanitària continua complicada per l'epidèmia, però el ministre ha deixat Silvia Clazón, nomenada secretària d'Estat de Sanitat, al capdavant del ministeri, per visitar Matarranya, que no ha registrat cap cas de coronavirus des de fa dues setmanes, tot i l'alerta a l'Aragó.

Illa ha coincidit amb el president de la Conferència Episcopal Espanyola, el cardenal Juan José Omella, arquebisbe de Barcelona, a la seva localitat natal. S'han trobat en concret a l'Hotel Vila de Cretes i també s'hi unia l'alcalde, Fernando Camps, per donar la benvinguda al ministre i prendre's un cafè plegats. 

«Estem molt contents i és tot un honor per a nosaltres que el ministre Illa hagi triat Matarranya per descansar. Esperem que pugui estar tranquil i que torni per aquí», apuntava. Però el coronavirus no s'atura.

Continua l'alerta pel coronavirus

El Ministeri de Sanitat ha registrat 3.632 nous positius per covid-19 a Espanya en relació amb el total de casos confirmats aquest dilluns. Segons l'últim informe, des que va començar la pandèmia hi ha hagut 326.612 casos confirmats per proves diagnòstiques.

D'aquests, 1.418 s'han diagnosticat el dia anterior. De nou, la CCAA amb més diagnòstics el dia previ és l'Aragó amb 448 seguida del País Basc amb 243 i de Madrid amb 190. Andalusia en va registrar 109 i Catalunya 100. Pel que fa a les defuncions, Sanitat xifra en 28.581 el total de morts per coronavirus a tot l'Estat espanyol, cinc més que aquest dilluns.