Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El líder d'ERC, Oriol Junqueras, en el moment de prometre la Constitució al Congrés dels Diputats el 21 de maig del 2019

La immunitat de Junqueras reforça els partidaris de la sortida d'Espanya de la UE

L'Etiqueta #Spexit s'ha fet viral a Twitter després de la sentència del TJUE sobre la immunitat de Junqueras

El líder d'ERC, Oriol Junqueras, en el moment de prometre la Constitució al Congrés dels Diputats el 21 de maig del 2019
La campanya s'ha iniciat arran de la sentència del TJUE sobre la immunitat de Junqueras | Cedida

El nom #Spexit ha agafat força durant les últimes hores a Twitter després que es publiqués la sentència del TJUE sobre la immunitat d'Oriol Junqueras que indica que el líder d'ERC hauria d'haver estat considerat eurodiputat. #Spexit, imitant la fórmula que van utilitzar els britànics (Brexit), es tracta d'una plataforma anònima que demana la sortida d'Espanya de la Unió Europea.

La plataforma ha iniciat una campanya, que ha aconseguit ser Trending Tòpic a Espanya durant unes hores i ha aconseguit sumar fins a 43.000 tuits, per tal de reclamar una Espanya «lliure i sobirana» així com tot un seguit de peticions. Així doncs, des del seu compte de Twitter demana poder «decidir el nostre futur econòmic», «decidir la nostra forma de vida» i que «es deixi de perjudicar els nostres agricultors».

«Ser respectats com a país»

La plataforma assegura que  Espanya ha rebut «humiliacions judicials» per part del TJUE i considera que «un tribunal estranger no té competència per decidir sobre allò que passa a Espanya» i afegeix que és el moment de marxar «d'una Europa que mai ens ha volgut».

Entre els tuits que el compte ha compartit i retuitat les paraules que més es repeteixen són «humiliació» i «sobirania». És per això que 'Plataforma Spexit' ha fet una declaració per anunciar el seu naixement: «Bon dia Espanya, davant aquest  nou atac contra la nostra sobirania, naixem per dir que això s'ha acabat, que volem ser un país lliure  i no una colònia dels Merkel, Macron i cia. Aconseguim, per fi,  la llibertat de la nació espanyola. Benvinguts al SPEXIT».

Entre les persones que donen suport a la 'Plataforma Spexit' hi ha l'eurodiputat de VOX, Hermann Tertsch  que ho ha fet compartint un tuit d'una altra persona amb l'etiqueta #Spexit i ha afegit que «s'ha de restablir el concepte de la UE com una ferma aliança d'estats nacionals que es defensen junts i comparteixen interessos».

També et pot interessar...