Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Consulta aquí les imatges de la manifestació de Diada d'aquest 2019 a Barcelona.

La independència guanyaria amb prop del 60% dels vots en un hipotètic referèndum a Catalunya

Segons una enquesta de l'ICPS l'independentisme perd força però el seu grau de mobilització permetria una còmoda victòria del 'sí'

Consulta aquí les imatges de la manifestació de Diada d'aquest 2019 a Barcelona.
La independència guanyaria en un hipotètic referèndum d'autodeterminació a Catalunya | Redacció

Segons una enquesta d'opinió de l'Institut de CIències Polítiques i Socials (ICPS), publicada aquest mateix dimecres, 30 d'octubre, la independència seria l'opció més votada en un hipotètic referèndum d'autodeterminació al Principat.  El sondeig situaria la victòria del 'sí' al 58,6% dels votants, mentre que l'opció del 'no' es quedaria al 40,1%. En xifres absolutes, els percentatges se situarien en un 46% de partidaris per a la independència, un 31,5% contraris a l'emancipació, un 15,4% d'abstencionisme i un 1% votaria en blanc; mentre que, a hores d'ara, un 6,2% del cens es mantindria indecís.

Tot i que les dades són majoritàriament d'abans de la sentència, recollides entre el 25 de setembre i el 23 d'octubre sobre un total de 1.200 persones, mostren una davallada de l'opció independentista, que en els sondejos anuals de l'ICPS va assolir el seu màxim històric l'any 2012, amb un 49,2% dels enquestats haurien votat a favor de la independència de Catalunya, per sobre d'un 27,4% que hi hauria votat en contra.

Sondeig d'opinió sobre un hipotètic Referèndum d'Autodeterminació a Catalunya, 2011-2019, ICPS
Sondeig d'opinió sobre un hipotètic Referèndum d'Autodeterminació a Catalunya, 2011-2019 | Institut de Ciències Polítiques i Socials

Només l'11% creu que s'assolirà la independència

Entre el ball de xifres de l'enquesta de l'ICPS, sobta el fet que tot i l'ampli suport amb què compta l'opció independentista, només l'11,3% dels enquestats creu que el procés finalitzarà amb la creació d'un Estat independent. Per contra, el 41% pensa que hi haurà un pacte entre Catalunya i Espanya per dotar de més autogovern el Principat; mentre que un 26% apunta que simplement es mantindrà l'statu quo i s'abandonarà el processisme.

També et pot interessar...