ÚLTIMA HORA

🚨 Les UCI es desborden a Catalunya tot i la millora d'alguns indicadors sanitàris

URGENT

🚫 El Govern allarga les restriccions contra la pandèmia a Catalunya

El Constitucional suspèn el Pla d'Acció Exterior de la Generalitat

L'Alt Tribunal ha admès a tràmit el recurs competencial presentat pel govern espanyol

El Tribunal Constitucional ha suspès el Pla d'Acció Exterior del Govern
El Tribunal Constitucional ha suspès el Pla d'Acció Exterior del Govern | CatalunyaDiari.cat

El Tribunal Constitucional (TC) ha decidit suspendre aquest dimecres el Pla d'Acció Exterior de Catalunya. Segons informa 'El Confidencial', l'Alt Tribunal ha decidit admetre a tràmit el Conflicte Positiu de Competència presentat pel govern de l'Estat contra la Generalitat. El Consell de Ministres va decidir presentar un recurs al TC contra el Pla aprovat el juny per la Generalitat —i advertit d'inadmissible l'agost per l'Estat— i va explicar que considerava que el Govern s'estava excedint de les seves competències.

«Pretén el desprestigi de la imatge internacional d'Espanya», va indicar la ministra Isabel Celaá en referència a «una diversitat d'actuacions» de Torra, les conselleries i les delegacions d'exterior catalanes. Així mateix, fa dos mesos, el govern en funcions va enviar el requeriment pertinent per derogar la mesura de l'Executiu de Torra; no obstant això, un mes després, la Generalitat va fer cas omís ignorant la petició. Moncloa, però, va consultar al Consell d'Estat i, després de rebre vistiplau, va presentar una sol·licitud de suspensió del pla al Constitucional. 

El contingut de la iniciativa del Govern 

El pla estratègic ara suspès es basa en quatre eixos: augmentar la presència al món, l'excel·lència, la influència i el compromís. Segons va afirmar el conseller d'Acció Exterior, Alfred Bosch, el dia que es va presentar el pla, el seu objectiu és fer de Catalunya "un actor conegut i reconegut, amb més presència i més incidència econòmica, social i cultural" i com a "referent de democràcia, pau i solidaritat". El pla també inclou redactar documents per començar a treballar als cinc continents.

També et pot interessar...


Comentaris
Carmen
Yo soy socialista de toda la vida. Pero el gobierno que preside Sánchez,es totalmente de derecha extrema se comporta antidemocraticamente,,no respeta la libertad de expresión ! Por está causa muchas personas socialistas vamos a votar a la republica independiente de Cataluña!! Nos ha defraudado mezclando la justicia con la política,es inadmisible en un país democrático,
José Sánchez Loayza
El desprestigio internacional de España viene del mismo estado español. Con la evidente falta de la libertad de expresión, los presos y exiliados políticos catalanes y la evidente falta de independencia del poder judicial.
Marta
Que bien usáis el castellano para mal meter Que ridiculs i cansinos ... Quina vida més aburrida teniu Visca Espanya i visca catalunya Aneu a treballar !!!!vividors!!
Carlos
Por eso mismo el futuro es VOX
Patricia García Ventura
Gandula vostè, pobre infeliç que viviu dels catalans. Que és España un país de vividors de mentiders I abusadors. Vosaltres sou un feixistes com aquest estat còmplice dels atemptats de Barcelona considerades les seves víctimas com no victimes del terrorisme, Aquest és la vostra España gran democrática. Vergonyós.
Marta
Patricia He nascut a Barcelona i Soc catalana Tinc 44 anys viscuts a catalunya Perdona però ets molt ignorant Ets una de tantes enganyades del pruces “Cortina de fum corrupció CIU Estudia una miqueta i un consell Visita el teu país que es Espanya i alimentat de cultura no d odi!!! Salut a tothom Per cert Visita al diccionari la paraula feixista!!!! Inculta!!!!

envia el comentari