Puigdemont denuncia al Suprem per incomplir la seva pròpia llei

L'expresident del Govern ha presentat un escrit, juntament amb l'exconseller Toni Comín, demanant la resposta a un recurs interposat contra la JEC

Carles Puigdemont i Toni Comín han presentat un escrit al Suprem  reclamant obtenir la resposta a una de les demandes presentades contra la Junta Electoral Central  el passat 1 d'agost. Aquesta demanda està en mans del Suprem des del 19 d'agost i encara no ha donat una resposta, segons avança 'El Nacional'.

Puigdemont i Comín esperen la resposta d'un recurs de reposició que van presentar els seus advocats després que el TS denegués el 16 de juliol les mesures cautelars reclamades perquè poguessin assumir els seus escons al Parlament Europeu. 

El TS disposava de tres dies per donar resposta

Segons estableix la llei, un cop presentat el recurs de reposició, les parts disposen de cinc dies per impugnar-lo i un cop transcorregut aquests dies, el TS té tres dies per resoldre. És per això que en la denúncia es posa en relleu que «la Sala ha excedit amb escreix el termini que estableix la llei» tenint en compte que han transcorregut més de dos mesos.

En el mateix escrit s'indica que la Llei Orgànica del Poder Judicial considera una falta lleu «l'incompliment injustificat o immotivat dels terminis legalment establerts per dictar resolucions» motiu pel qual exigeix que es «resolgui definitivament» el recurs de reposició presentat el mes d'agost contra la resolució de la JEC, ja que aquest «s'interposa contra una resolució judicial que vulnera el dret a la tutela judicial efectiva».

També et pot interessar...