El TC declara inconstitucional la investigació sobre la monarquia del Parlament

La cambra catalana va aprovar la mesura el passat 7 de març amb els vots a favor de JxCat, la CUP, ERC i els Comuns

Felip VI
El TC declara inconstitucional la investigació sobre la monarquia del Parlament | Catalunya Diari

El Tribunal Constitucional —TC— ha declarat inconstitucional la resolució del Parlament per crear una comissió d'investigació sobre la monarquia espanyola. En un comunicat d'aquest dimecres, el TC ha informat que el ple del tribunal ha acordat per unanimitat anul·lar la resolució del 7 de març de la cambra catalana.

La comissió d'investigació sobre la monarquia, aprovada amb els vots de JxCat, ERC, comuns i la CUP i amb l'oposició de la resta de partits, ja estava suspesa des que el TC va admetre a tràmit el recurs que va presentar el govern espanyol.

El Parlament va demanar al TC que aixequés la suspensió

L'admissió a tràmit del recurs de l'executiu de Pedro Sánchez va implicar la suspensió automàtica de l'acord perquè va reclamar que s'apliqués l'article 161.2 de la Constitució, el qual deixa sense efecte qualsevol llei, acord o normativa autonòmica impugnada per l'Estat. El govern espanyol va argumentar que el Parlament havia anat més enllà de les seves competències.

La cambra catalana va reclamar al TC a principis de maig que aixequés la suspensió. Ara l'alt tribunal dona la raó al govern espanyol i resol que la creació d'una comissió d'investigació sobre la monarquia al Parlament és inconstitucional. El Constitucional farà públic el contingut de la sentència els pròxims dies.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari