Guàrdia civil

Els CDR demanaran sortir de presó per arrelament familiar, social i laboral

Els avocats defensors denuncien les «filtracions massives» de la causa a la premsa

Els set CDR detinguts el passat dilluns 23 de setembre continuen a presó i les defenses agilitzen la seva estratègia. Després que el magistrat a càrrec del cas considerés en l'auto que hi havia risc de fuga, de reiteració delictiva i de destrucció de proves,  les defenses al·legaran arrelament familiar, social i laboral per demanar la seva llibertat, motius que, segons consideren, els impedeixen abandonar Catalunya.

Els advocats es referiran a «una vida associativa suficientment extensa i potent per a no abandonar el país» i intentaran acreditar que els arrestats no han comès cap delicte  i, molt menys, formen part d'una organització terrorista, tal com avança 'La Vanguardia'. Fonts de la defensa confirmen que els recursos es presentaran directament per apel·lació, davant de tres magistrats de la Sala del Penal de l'Audiència Nacional, sense recórrer per tant al jutge instructor, Manuel García Castellón.

Denuncien haver-se assabentat dels indicis de l'acusació per la premsa

Els advocats de CDR empresonats, a més, han presentat un escrit davant de l'Audiència Nacional en què demanen que s'obri una peça separada per investigar les filtracions del sumari que alguns mitjans de comunicació han publicat en els darrers dies.

El magistrat apuntava a l'existència d'indicis suficients que vinculen els arrestats amb delictes de pertinença a organització terrorista, tinença d'explosius i conspiració. Ara les defenses denuncien que no han pogut desmuntar els indicis perquè només els han conegut a través de «filtracions massives» a la premsa, sobre els plans dels detinguts o el material requisat en els registres.

Segons han concretat fonts de la defensa, en l'escrit denuncien  vulneracions del dret de defensa i remarquen que  filtrar informació que està sota secret de sumari és «delicte». Així, consideren que es podria haver comès una il·legalitat contra l'administració pública i sostenen que les filtracions procedeixen de la Guàrdia Civil i, per tant, les han fet funcionaris. A més, també denuncien la difusió de dades personals, que estan emparades per la legislació de protecció de dades.

Els CDR han negat qualsevol intenció d'atemptar contra persones

L'auto d'empresonament vincula els arrestats a l'Equip de Resposta Tàctica (ERT), un grup més «radical», «professionalitzat» i «clandestí» dins dels CDR però, segons les defenses, que hi han tingut accés, no s'hi enumeren els indicis  que s'assegura que existeixen contra els presos.

Per la seva banda, els arrestats han negat qualsevol intenció de fer mal a persones, tot i que dos d'ells reconeixen haver adquirit material incendiari per cometre accions de protesta, que serien un assalt al Parlament, talls en carreteres o un atac a la xarxa elèctrica, segons les últimes filtracions.

També et pot interessar...