Familiars CDR

Familiars dels CDR presos denuncien el «muntatge policial» que els té «segrestats a Madrid»

Envoltats d'uns 3.000 manifestants a Sabadell van dir que tot és

Els familiars i membres del grup de suport als set CDR empresonats denuncien un «muntatge policial de l'Estat» amb l'objectiu «d'atemorir» el moviment independentista. Ho han dit en una roda de premsa que s'ha celebrat a la plaça Sant Roc de Sabadell en què també han advertit que «l'independentisme no és terrorisme».

En ella, rodejats per una concentració amb milers de persones, han llegit dos comunicats on han encoratjat tots els catalans a seguir lluitant malgrat l'estratègia de l'Estat per silenciar-los. «No defallirem», ha expressat una familiar visiblement afectada  que ha apel·lat a l'esperit de l'1 d'octubre per seguir lluitant.

En aquesta línia ha lamentat que els set CDR estiguin «segrestats a Madrid» i ha considerat que s'està produint un «atemptat directe contra els drets socials i civils». Així, ha revelat que se'ls ha sotmès a «interrogatoris llargs a altes hores de la matinada i sense advocats».

Diverses concentracions per tot Catalunya 

Més de 3.000 persones es van manifestar a Sabadell, segons la Policia Local, en una jornada amb concentracions a places i davant ajuntaments de tot el pais. En totes elles s'han pogut escoltar proclames com  «vosaltres feixistes sou els terroristes», «llibertat» o «1-O, ni oblit ni perdó». 

manifestacio cdr
3.000 persones es van reunir a la Plaça de Sant Roc per protestar per l'empresonament | Catalunya Diari

 

La concentració a Sabadell va acabar amb una crida a la participació en la manifestació que dissabte vinent tindrà lloc als carrers de la capital vallesana. Minuts abans, tots els manifestants van guardar silenci mentre es feia la lectura del manifest, només trencat per algún crit de «No esteu soles» quan una de les familiars no va poder evitar emocionar-se. 

Paluzie parla «d'un relat de violència que no existeix»

Present a la plaça de Sant Roc, la presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Elisenda Paluzie, ha lamentat que  l'Estat intenti construir «un relat de violència que a Catalunya no existeix». 

Ha assegurat que a Espanya ara «ja hi ha set presos polítics més» i ha criticat que «s'hagi fet una aplicació encoberta de la llei antiterrorista», que des del seu punt de vista recorda molt a l'operació del jutge Garzón l'any 1992 i «que va acabar amb una condemna a l'Estat per part del Tribunal d'Estrasburg per no haver investigat tortures». Així mateix ha defensat el caràcter pacífic del moviment independentista.

També et pot interessar...