Interior ajorna la reunió de seguretat amb la Policia Nacional i la Guàrdia Civil per «motius d'agenda»

La decisió deliberada de Miquel Buch té lloc dins el crític marc de tensions entre el govern de Sánchez i l'executiu de Torra

Miquel Buch ha confirmat l'ajornament de la reunió de la Comissió Mixta de Seguretat entre l'Estat i la Generalitat. L'acte, previst de realitzar-se aquesta tarda, hauria congregat la Policia Nacional i la Guàrdia Civil amb la cúpula dels Mossos d'Esquadra amb el clar objectiu de coordinar els operatius en vigília del segon aniversari del referèndum de l'1-O. Així mateix, la conselleria d'Interior ha optat per abstenir-se al·legant «motius d'agenda».

  

Aquesta decisió deliberada s'emmarca dins el panorama crític de les tensions entre el Govern català i l'executiu de Sánchez, que s'ha vist accentuat per la detenció —ara presó incondicional— dels set membres dels CDR per delictes de terrorisme, estralls i tinença d'explosius. La suspensió de la cimera es produeix doncs un dia després que el president de la Generalitat, Quim Torra, critiqués la hipotètica vinculació entre l'independentisme i la violència  per part de la política estatal.

Els Mossos d'Esquadra amb la Policia Nacional i la Guàrdia Civil
La cimera que s'havia de celebrar aquesta tarda tenia previst congregar les cúpules de la Guàrdia Civil, la Policia Nacional i Interior | EFE

 

Els assistents convocats a la reunió 

Com a representants de la Conselleria d'Interior de la Generalitat, estaven convocats el secretari general de la Conselleria d'Interior, Brauli Duart; el director general dels Mossos d'Esquadra,  Andreu Joan Martínez; el comissari en cap, Eduard Sallent; i el sotscap de la Comissaria General Tècnica de Planificació de la Seguretat, Jordi Ferret.

  

Per part de l'Estat, a banda de la presència de la delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera  —criticada per considerar que l'actuació de la Benemèrita fou «preventiva»—, anaven a assistir-hi el director del Gabinet de Coordinació de la Secretaria d'Estat de Seguretat, José Antonio Rodríguez; el cap superior de Policia, José Antonio Togores, i el cap de la Guàrdia Civil a Catalunya, Pedro Garrido.

També et pot interessar...