Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Sostre Cívic construirà un habitatge 'coliving' al Poblenou

Comencen les obres per construir un bloc d'habitatges cooperatius al Poblenou

Els futurs veïns consideren que és una «proposta contra la hiperindividualització» i el model actual de lloguer i compra

Sostre Cívic construirà un habitatge 'coliving' al Poblenou
Sostre Cívic construirà un habitatge 'coliving' al Poblenou | Cedida

 

Comencen les obres per construir un edifici amb una vintena d'habitatges cooperatius al Poblenou. Els futurs veïns, prop de vint famílies, s'han trobat aquest dijous al davant del carrer Espronceda 131-135, on hi ha el solar municipal on es començarà a construir l'edifici, per donar el tret de sortida a les obres. La Balma —com s'anomena la iniciativa de la cooperativa Sostre Cívic— és el primer projecte que inicia obres d'entre tots els adjudicats en sòl municipal en el concurs de l'Ajuntament de 2016 i s'espera que les famílies puguin entrar-hi a viure d'aquí a un any.

Sílvia Bel, una de les futures veïnes de La Balma, creu que viure en un edifici en cessió d'ús és una «proposta contra la hiperindividualització». Bel relata que va arribar a Sostre Cívic fa tres o quatre anys, després de passar «molt de pis en pis» de lloguer i buscant una «resposta» al model actual. «Just van sortir a concurs diversos solars a Barcelona i així vaig arribar a La Balma», afegeix. Per a ella, viure en un habitatge cooperatiu també vol dir «compartir vincles i compartir vida».

Els veïns de l'habitatge 'coliving' s'han reunit en una manifestació de celebració
Els veïns de l'habitatge 'coliving' s'han reunit en una manifestació de celebració | Cedida

 

Un edifici de cinc plantes

«Avui celebrem l'inici d'obres de La Balma, que acollirà vint famílies que porten dos anys per fer realitat aquest projecte», explica Lucía Basulto, sòcia de la cooperativa Sostre Cívic. El resultat serà un edifici de 5 plantes amb un total de 20 habitatges  de diferents tipologies segons la seva mida, i un dels habitatges del projecte es destinarà a habitatge social i es farà en col·laboració amb una entitat del sector.

«Des de Sostre Cívic creiem que és un model transformador[...]i com que es basa a entendre l'habitatge com un bé d'ús i no d'inversióés una clau per lluitar contra l'especulació i la bombolla que vivim», afirma Basulto. En els mesos vinents també està previst l'inici d'obres del projecte Cirerers, un altre dels adjudicataris del mateix concurs, al barri de Roquetes.

  

La inauguració de les obres aquest dijous ha comptat amb la participació de Juan Garibi, director comercial de Fiare Banca Etica; Lucía Martín, regidora d'Habitatge de l'Ajuntament de Barcelona, i Josep Vidal, director general d'Economia Social.

També et pot interessar...