Gonzalo Boye va intentar tergiversar l'origen de quasi 900.000 euros del cartel de Sito Miñanco

Surten a la llum unes fotografies que situen Boye en una reunió amb el càrtel de Miñanco

El Confidencial ha tingut accés a un informe policial que inclou unes imatges que revelen l'estreta relació entre l'advocat de Puigdemont i l'organització

La confessió de la mà dreta de Sito Miñanco, Luis Enrique Arango, va situar en el punt de mira de la magistrada María Tardón a Gonzalo Boye, l'advocat de Carles Puigdemont. La seva declaració —verbalitzada després de 17 mesos de presó provisional—  assenyala a Boye com a principal responsable d'unes maniobres per blanquejar 889.470 euros, quantitat que la Policia Nacional hauria decomissat a la cèl·lula mesos abans. Així mateix, el lletrat s'hauria reunit amb la filla del narco i Arango per planejar la fabricació de proves amb l'objectiu de maquillar l'origen del quasi milió d'euros. 

Boye, clau en l'operació 

L'acusat, segons explica 'El Confidencial', havia de traslladar els diners a Colòmbia, el seu país d'origen, però després de l'incident amb la policia a l'aeroport de Barajas la cúpula  va ordenar-li que contactés amb Boye per recuperar-lo. El mitjà esmentat, a més, ha tingut accés a un informe policial en què s'inclouen fotografies de l'advocat de Puigdemont reunit amb la filla de Miñanco, Arango i altres imputats.

Gonzalo Boye en una reunió amb l'organització del narcotraficant gallec
Gonzalo Boye en una reunió amb l'organització del narcotraficant gallec | El Confidencial

També et pot interessar...