Boye

Gonzalo Boye assegura que està «molt tranquil»

L'advocat de Carles Puigdemont ha sortit de l'Audiència Nacional en llibertat i sense mesures cautelars

L'advocat Gonzalo Boye ha defensat que «no té res a veure amb el blanqueig de capitals» i ha assegurat que està «molt tranquil». Ho ha dit en una atenció als mitjans aquest dimecres després de declarar a l'Audiència Nacional com a investigat per un presumpte delicte de blanqueig de capitals relacionat amb el narcotràfic. «He vingut a clarificar una situació» que considera que ja estava «força clara», ha dit Boye a la sortida. El lletrat de Carles Puigdemont ha explicat que la magistrada María Tardón no ha imposat cap mesura cautelar.

No creu que l'investiguin per defensar Puigdemont

Així doncs, Boye podrà assistir a la primera vista fixada per la justícia belga sobre l'extradició de l'expresident de la Generalitat, que tindrà lloc el pròxim dimarts a Bèlgica. Preguntat per si creu que se l'investiga pel fet d'estar defensant Puigdemont, Boye ha dit que «vol entendre que no», ja que «no hauria de ser així».

«La mateixa decisió de la jutgessa deixa molt clar que ella no considera que hi hagi cap raó per limitar el meu exercici professional ni de moviments», ha assegurat. «Hem d'estar tranquils», ha remarcat. La investigació sobre Boye continua, segons ha dit, perquè la Policia Nacional va clonar el seu telèfon mòbil i el seu correu electrònic.

«La gent pot disparar el que vulgui contra mi que no trobarà cap indici de criminalitat perquè no n'hi ha», ha defensat.

Va assessorar el narcotraficant Sito Miñanco

El procediment pel qual s'investiga Boye no té res a veure amb Puigdemont i té com a origen la seva tasca com a advocat del narcotraficant Sito Miñanco,a qui va assessorar —ha recordat— per gestionar un expedient sancionador després que es produïssin els fets, segons explica Boye.

 

També et pot interessar...