Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

L'indult de Dolors Bassa serà a la taula del govern espanyol a final de mes

La sol·licitud l'ha presentat la UGT

L'ex consellera de Treball i Afers Socials, Dolors Bassa.
L'ex consellera de Treball i Afers Socials, Dolors Bassa, en una imatge d'arxiu. | CatalunyaDiari.cat

El govern espanyol tindrà sobre la taula la petició d'indult per a Dolors Bassa a finals d'aquest mes de març. La UGT va explicar setmanes enrere que presentaria aquesta petició, que ara ja es troba enllestida i en tramitació i que el Consell de Ministres rebrà abans que acabi el març.

L'ex consellera agraeix la petició d'indult de la UGT. «Mai he tingut l'esperit de ser un Mandela, vaig fer la feina que havia de fer i he assumit les conseqüències, però la prioritat és sortir», va dir Bassa en una entrevista recent a TV3, i va explicar que agrairà molt a tothom «que s'adhereixi a la petició del sindicat», on ella havia estat afiliada.

UGT demana l'indult per a Dolors Bassa

Dolors Bassa va dirigir la  UGT a les comarques de Girona. És per això que el seu secretari general, Camil Ros, va explicar en el moment d'anunciar la petició que Bassa és una persona «molt compromesa» amb el sindicat i se sentien amb el «deure moral» de demanar-lo.

Ros  va afegir que aquest indult no s'ha de relacionar amb una «rendició» i va considerar que s'ha de trobar una solució política general al conflicte però que mentrestant es poden establir solucions personals com aquesta. «Ella va dir que no el demanaria perquè no s'ha de penedir de res però que si algú li demanava tampoc diria que no», afirmava Ros.

Suport dubtós a l'indult

La petició arribarà en uns quinze dies al ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, que l'haurà de dur al Consell de Ministres. Allà, UGT espera el suport d'Unides Podem i el PSC, però el paper del PSOE és molt més dubtós: la influència dels barons i de l'opinió pública espanyola podrien truncar l'indult per a Bassa, que en darrer terme hauria de rubricar el rei d'Espanya.