Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge arxiu urna vots

L'Institut Nacional d'Estadística es prepara per a una possible repetició electoral

L'INE ha donat instruccions a les Oficines del Cens Electoral per preparar el material necessari en cas d'eleccions

Les eleccions s'han desenvolupat amb total normalitat
L'Institut Nacional d'Estadística es prepara per si hi torna a haver eleccions | CatalunyaDiari.cat

 

L'Institut Nacional d'Estadística ha començat a moure fitxes per si finalment el 10 de novembre se celebren eleccions generals de nou.  El primer pas ha estat donar instruccions a les Oficines del Cens Electoral per tenir llest el material «en previsió que el 23 de setembre es convoquin noves eleccions a Corts Generals», segons un comunicat intern de l'INE publicat per 'Cadena Ser'.

S'han d'actualitzar les dades censals i preparar la distribució de meses 

De cara a la repetició electoral, s'adverteix als funcionaris que han de començar amb la comprovació de dades dels electors, nom i direcció postal, i la distribució de les meses. Les oficines provincials estan fent arribar als ajuntaments aquestes instruccions, que formen part de les més habituals i inclouen la recomanació de la Junta Electoral Central (JEC) de mantenir els locals i les seccions com els últims comicis. 

Des de l'INE, s'assegura que han enviat el comunicat arran la consulta de diverses delegacions provincials que volien conèixer els protocols en cas d'una nova convocatòria. A més, afegeixen que, si hi ha repetició electoral, «el temps és molt ajustat» i es redueixen els terminis per treballar. De totes maneres, fins al 23 de setembre, no se sabrà del cert si la investidura tira endavant o si s'hauran de repetir eleccions el 10 de novembre.

També et pot interessar...