Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Irene Montero relaciona el 8-M i el coronavirus quan creu que no la senten

La ministra d'Igualtat reconeix que la baixada d'assistents del 8-M es va deure al coronavirus

Irene Montero
Irene Montero confirma que el coronavirus va afectar a les manifestacions del 8-M | CatalunyaDiari

El passat 14 de març es va declarar el confinament a tota Espanya per l'elevat augment de contagis per coronavirus entre la població. Molts van atribuir aquests contagis a les manifestacions del 8 de març, on asseguraven que hi havien assistit moltes persones ja infectades, entre elles Irene Montero.

Des del govern van manifestar que aquestes mobilitzacions no havien tingut res a veure  amb el creixement dels contagis, però el cert és que la ministra d'Igualtat, Irene Montero, va reconèixer el passat 9 de març que «la baixada d'assistents a les concentracions del 8 de març es va deure al coronavirus, a causa del sentiment de pànic que ja existia entre la gent». Aquestes declaracions es van produir en privat, tot i que ara han sortit a la llum. 

Enxampada darrere de les càmeres

La ministra d'Igualtat va participar al programa d'actualitat política 'En Jake', a ETB (Euskal Irrati Telebista). Abans de realitzar l'entrevista, Montero va mantenir una conversa amb la presentadora del programa on assegurava: «O sigui, no ho vaig dir perquè no ho diré. Doncs perquè, tia, vull ser molt prudent, perquè crec que la comunicació que s'estava fent com a Govern és bona comunicació, molt basada en les dades mèdiques». 

ETB va distribuir aquest material brut, sense editar, a la resta de cadenes. ABC va visualitzar tot el contingut de l'entrevista, i ha publicat la informació en primícia aquest dilluns. En aquesta, Irene Montero també assenyalava que el risc de contagi  per coronavirus era una realitat a casa nostra. 

La polèmica està servida, ja que va ser el Govern qui va cridar a la mobilització massiva als carrers pel 8-M, a més a més de celebrar-se en tota Espanya múltiples esdeveniments esportius. Entre aquests, es va disputar el partit entre l'Atlètic de Madrid i el Sevilla, on hi van assistir més de 300.000 persones quan ja hi havia advertències per l'arribada de la Covid-19 a la península. 

El 8-M no s'hauria d'haver celebrat

Les paraules de la ministra d'Igualtat surten a la llum una setmana després de fer-se públic l'informe realitzat per la Guàrdia Civil on conclouen que, a partir del  5 de març, no s'hauria d'haver realitzat cap manifestació pel risc de contagi per coronavirus. A més, denuncien que sí que es permetessin algunes mobilitzacions i altres no. La manifestació del dia de la dona sí que es va celebrar, mentre que un congrés evangèlic va ser suspès.