Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Clara Ponsatí, candidata de Lliures per Europa

La JEC amenaça Clara Ponsatí de deixar vacant el seu escó a l'Eurocambra

Tornen a citar-la perquè reculli de manera imminent la seva acta d'eurodiputada a Madrid

La Junta Electoral Central (JEC) ha tornat a citar Clara Ponsatí dijous 30 de gener a les 13.00 hores a Madrid perquè acati la Constitució i l'amenaça de deixar vacant el seu escó a l'Eurocambra  si no s'hi presenta.

El cas de Puigdemont i Comín «no pot servir de fonament»

En un acord pres aquest dimarts, l'àrbitre electoral ha argumentat que el cas de Carles Puigdemont i Toni Comín -que exerceixen d'eurodiputats sense haver fet aquest tràmit- «no pot servir de fonament» per obviar el requisit que estableix l'article 224.2 de la llei electoral (LOREG) sobre l'acatament constitucional. La JEC l'adverteix que en el cas de no presentar-se per acatar la Constitució «haurà de declarar-se vacant provisionalment dit escó fins que es compleixi aquest requisit».

Segons la JEC, aquest requisit serà aplicable fins que el Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) o els tribunals estatals el declarin «inaplicable». La JEC va proclamar electe Ponsatí en un acord de dijous 23 de gener i la va citar aquest dimarts a les 13.30 hores per jurar o acatar la Constitució juntament amb quatre nous eurodiputats més que li corresponen a Espanya després del Brexit.

Li reconeixen la immunitat

L'àrbitre electoral reconeix que Ponsatí gaudeix d'immunitat des que va ser proclamada, en els termes de la sentència del TJUE sobre Oriol Junqueras, però considera que «això no exclou que hagi de complir el requisit d'acatament constitucional  establert en l'article 224.2, ni que pugui exigir la seva realització mitjançant procediment diferents dels establerts legalment». Sobre Ponsatí pesen ordres de detenció nacional i europea.

 

També et pot interessar...