IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

La JEC vol multar Sánchez amb 3.000 euros per usar la Moncloa durant la campanya

Malgrat diversos advertiments, el llavors candidat socialista va concedir una entrevista a la seva residència oficial com a president del govern

Pedro Sánchez a una roda de premsa a la Moncloa (11-12-19)
Sánchez podria ser multta per la Junta Electoral Central. | G3

Pedro Sánchez podria rebre, en les properes setmanes, males notícies per part de la Junta Electoral Central: proposen multar-lo amb 3.000 euros per haver fet servir la Moncloa durant la campanya de les eleccions del passat 10 de novembre. L'òrgan haurà de prendre una decisió en els propers dies, però el cert és que un dels seus components s'ha encarregat de la instrucció del cas i conclou que els socialistes van vulnerar la llei electoral. Ell mateix proposa una sanció molt propera als 3.000 euros, la màxima prevista en el precepte que no es va acomplir.

Sánchez va usar «mitjans institucionals que no estaven a l'abast dels altres candidats»

La denúncia la va interposar el PP el passat 30 d'octubre, en plena campanya de la repetició electoral, després que Pedro Sánchez concedís una entrevista a 'La Sexta' al palau presidencial. L'explicació sembla clara: la llei electoral prohibeix, «des de la convocatòria de les eleccions fins a la seva celebració, qualsevol acte organitzat o finançat, directament o indirectament, pels poders públics que contingui al·lusions a les realitzacions o als èxits obtinguts per les autoritats públiques».

Amb l'ús de la Moncloa es considera que Pedro Sánchez va fer servir mitjans institucionals que els altres candidats no tenen disponibles, i d'aquí la proposta de sanció per part de l'instructor. Malgrat les al·legacions que s'han presentat des del gabinet de la presidència del govern espanyol, la JEC ha decidit tombar-les, majoritàriament, deixant la proposta de sanció poc per sota dels 3.000 euros.

Amb la instrucció culminada i les al·legacions presentades, ara la possible sanció segueix el seu curs i serà una propera reunió de la JEC la que decidirà si, finalment, s'aplica o no.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari