Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pedro Sánchez

La JEC sanciona Pedro Sánchez per una entrevista a La Sexta

La irregularitat es trobaria en què Sánchez hauria publicat la seva transcripció a la web oficial de la Presidència del Govern

Pedro Sánchez
La JEC sanciona Pedro Sánchez per una entrevista a La Sexta | Pedro Sánchez

La Junta Electoral Central (JEC) ha acordat aquest dimecres obrir un expedient sancionador al president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, per haver efectuat manifestacions «electoralistes» en una entrevista a La Sexta i per haver-se penjat la seva transcripció en la web de Moncloa, que és l'oficial del Govern d'Espanya.

D'aquesta manera, l'àrbitre electoral, segons consta en el text de l'acord, considera que les afirmacions del president i candidat del PSOE en els comicis del 10-N vulneren l'article 50.2 de la Llei Electoral perquè es fa l'entrevista a través de «mitjans institucionals» i «singularment» perquè es difon a través de la web de Presidència del Govern espanyol.

La JEC ja havia advertit el govern en funcions

A la decisió, també s'ha valorat el fet que, en un acord del 17 d'octubre, es va advertir als membres del Govern en funcions que s'abstinguessin de fer declaracions electoralistes perquè, en cas contrari, els obririen un procediment sancionador. 

La JEC també ha obert un expedient sancionador a la ministra d'Educació i portaveu del govern, Isabel Celaá, per haver fet electoralisme en presentar les dades de l'Enquesta de Població Activa (EPA).

Els dos expedients sancionadors per haver vulnerat el principi de neutralitat, s'han estimat a conseqüència d'una denúncia del PP.

També et pot interessar...