Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Professionals sanitaris atenen malalts de coronavirus a l'Hospital Clínic el 16 de maig de 2020

El secretari de Salut Pública, Joan Guix, deixarà el seu càrrec per motius de salut

La renúncia es farà efectiva el pròxim dimarts

El secretari de Salut Pública, Joan Guix
El secretari de Salut Pública, Joan Guix | ACN

El secretari de Salut Pública, Joan Guix, deixarà el seu càrrec per motius de salut a partir de dimarts, quan es farà efectiva la seva renúncia amb l'aprovació de l'acord de govern en el marc del Consell Executiu. Guix ha pres la decisió coincidint amb l'evolució a la baixa de l'epidèmia. La consellera de Salut, Alba Vergés, vol agrair públicament tota la tasca que ha realitzat al capdavant de la Secretaria de Salut Pública des del 2015, quan s'hi va incorporar. Sí que continuarà com a president de la Corporació Sanitària del Maresme  i la Selva, càrrec que ocupa des del mes de març del 2019.

Una llarga trajectòria

Tot i néixer a Barcelona l'any 1950, Joan Guix ha desenvolupat bona part de la seva vida professional a la capital del Baix Camp. Ha estat director del Servei Regional al Camp de Tarragona de l’Agència de Salut Pública, professor associat per la Universitat Rovira i Virgili investigador de l’Institut d’Investigació Mèdica Pere Virgili.

Joan Guix compta amb una llarga trajectòria política lligada a la ciutat, en partits com el PSAN  i Iniciativa per Catalunya, i l’any 2015 es va presentar a les eleccions municipals com a número 2 de les llistes d’Esquerra Republicana. Guix va ser escollit regidor a l’Ajuntament de Reus però no va formar part del govern de CiU, ERC  i ARA Reus  que es va constituir el febrer del 2016. Un mes abans, el conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, Antoni Comín, el va fitxar com a secretari de l’Agència de Salut Pública de Catalunya.