Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Joaquim Forn

Joaquim Forn fa un pas enrere i abandona la política

L'exconseller considera que ja ha fet tot el que havia de fer

Joaquim Forn
L'exconseller està inhabilitat deu anys per la sentència de l'1-O   | Catalunya Diari

Joaquim Forn ha anunciat que deixa la vida política institucional.  L'exconseller,  inhabilitat deu anys per la sentència de l'1-O, considera que ja ha fet tot el que havia de fer a l'Ajuntament de Barcelona i al Govern. En una entrevista a 'Vilaweb', Forn donava la notícia, expressant però que continua disposat a col·laborar i implicar-se en projectes polítics i socials. «Té consciència política des que tenia 12 anys», ha dit, i assegura que no abandonarà. 

«El conflicte va més enllà dels presos»

L'exconseller d'Interior ha expressat aquest divendres que consideraria un «error» que els polítics a la presó pel procés es converteixin en el centre de la negociació entre el Govern i el govern central, tot i destacar que la negociació no pot eludir la situació política i judicial catalana. «Penso que seria un error:  el conflicte polític entre Catalunya i Espanya va més enllà dels presos», ha assegurat Forn des de la presó de Lledoners (Barcelona), defensant la via del diàleg. «S'ha de parlar amb tothom, fins i tot amb qui t'ha condemnat i perseguit», ha dit l'exconseller, que considera acabada la seva activitat política institucional.

No vol l'indult, però acceptaria l'amnistia

Pel que fa a la proposta de les presons en les quals es troben els presos perquè rebin la classificació de segon grau, ha assegurat que  mereixien el tercer grau perquè compleixen totes les condicions  per obtenir-lo, i ha explicat que  no demanarà l'indult però sí que acceptaria l'amnistia: «L'amnistia esborra el delicte i reconeix el conflicte».

Forn ha explicat que  l'indult no el reclamaria perquè no demanarà permís ni perdó: «Nosaltres hem optat per la via de l'amnistia, però  si he de complir la pena, la compliré. El que no faré és renunciar als meus drets».

També et pot interessar...