Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Jordi Cuixart saludant a la premsa en sortir de Lledoners el 13 de febrer de 2020

Jordi Cuixart surt de Lledoners amb un permís de 72 hores per anar a treballar

Ha sortit de la presó a un quart de nou del matí d'aquest dijous

Jordi Cuixart saludant a la premsa en sortir de Lledoners el 13 de febrer de 2020
Cuixart ha sortit de la presó i ha saludat a la premsa | EFE

El president d'Òmnium Cultural,Jordi Cuixart, ha sortit aquest matí de la presó de Lledoners amb un permís de 72 hores  per a anar a treballar que li va concedir la Junta de Tractament del centre i que la Fiscalia li volia negar.

Concretament, Cuixart ha sortit a les 8.15 hores d'aquest matí de dijous del centre penitenciari, ha  saludat amb un «bon dia» als reporters gràfics que han captat el moment i s'ha introduït en un  cotxe amb les dues persones que s'han desplaçat fins a Lledoners per a recollir-lo.

Ara, Cuixart podrà gaudir d'aquest nou  permís de tres dies per anar a treballar a la seva empresa Aranow, dedicada a la fabricació d'embalatges. En l'aplicació de l'article 100.2 del reglament penitenciari, el president d'Òmnium podrà sortir 5 dies  a la setmana durant nou hores i mitja —cada dia—, però haurà de tornar a dormir a la presó.

Arribada a l'empresa

A les 9.00 del matí Cuixat ha entrat a la fàbrica  d'Aranow, empresa de la qual n'és propietari, entre aplaudiments dels treballadors. Això, però, no  ha estat fàcil d'aconseguir.

Cal recordar que la Fiscalia va rebutjar que se li atorgués el  permís  perquè considera que no s'ha penedit, ja que va dir al Tribunal Suprem durant el judici, i posteriorment en el seu llibre, que «ho tornaria a fer». L'òrgan també va al·legar que no ha seguit cap programa de tractament  específic sobre el delicte de sedició que permeti concloure que ja ha estat «reeducat» i que assumeix la comissió del delicte «sense distorsions cognitives».

També et pot interessar...