Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Jordi Cuixart sortint de Lledoners el 13 de febrer de 2020

La visita més emotiva de Jordi Cuixart des que li permeten sortir de la presó

L'activista gaudeix d'un permís avalat per l'article 100.2 del reglament penitenciari

Jordi Cuixart sortint de Lledoners el 13 de febrer de 2020
Jordi Cuixart sortint de la presó el passat dijous, 13 de febrer | EFE

El president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, va sortir el passat dijous de la presó de Lledoners amb un permís de 72 hores que li va concedir la Junta de Tractament del centre penitenciari per anar a treballar. L'activista, condemnat pel Tribunal Suprem a 9 anys de presó per sedició, va entrar a la fàbrica d'Aranow, la seva empresa, a les 9.00 del matí —tres quarts després de sortir de presó.

Ahir, però, el president de l'entitat independentista va dedicar el diumenge per visitar el poble de Cadaqués, a l'Alt Empordà. De fet, 'Ràdio Cap de Creus' va compartir una fotografia al seu compte d'Instagram en què apareix Cuixart abraçant una dona a la plaça de Frederic Rahola.

L'obstacle 

El passat divendres, la Fiscalia Provincial de Barcelona s'oposava al permís concedit a Jordi Cuixart per utilitzar l'article 100.2 per sortir de la presó unes hores al dia per treballar a l'empresa Aranow i fer voluntariat. En l'escrit argumentava que l'ús d'aquest precepte ha de ser «excepcional» i en tot cas amb una proposta de tractament «relacionat amb l'etiologia delictiva».

En el cas de Cuixart, al·legava la Fiscalia, l'àrea laboral «no és un dèficit» que el líder social hagi de treballar i el programa de tractament hauria de tenir per objecte «ensenyar al mateix a respectar la llei». A més, en l'escrit es concloïa que si bé aquests motius ja serien suficients per no permetre-li fer ús de l'article 100.2, Cuixart compleix condemna «per un delicte greu» i es troba encara en els primers moments de compliment de la pena. «Això significa que la pena ha d'identificar-se per la societat i per l'afectat com una sanció efectiva», es remarcava.

També et pot interessar...