Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Carles Puigdemont fent un discurs durant un acte de celebració de la Diada a Bèlgica

Pas enrere de Puigneró: El candidat favorit de Puigdemont no es presenta a les primàries de JxCat

Continua la incògnita sobre si Puigdemont farà el pas o deixarà 'via lliure' a Borràs i Calvet

Carles Puigdemont fent un discurs durant un acte de celebració de la Diada a Bèlgica
Jordi Puigneró, el candidat favorit de Puigdemont, renuncia a presentar-se a les primàries de Junts per Catalunya. | ACN

Nova incògnita desvelada en la lluita per encapçalar Junts per Catalunya. El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, ha anunciat que no es presentarà a les primàries de JxCat i per tant descarta lluitar pel número 1 de la candidatura a la Generalitat de Catalunya. Puigneró era considerat el candidat més proper a Carles Puigdemont: de fet, les escoltes telefòniques a Xavier Vendrell, detingut fa quinze dies en l'operació Volhov, desvelaven que Puigdemont apostava per Puigneró com a presidenciable.

Aquest dimecres a la tarda, però, el misteri s'ha resolt. Puigneró ha confirmat que no es presenta, segons ha avançat el diari 'Ara'. Malgrat que diversos sectors del partit li havien demanat liderar una candidatura transversal, el conseller hi ha renunciat de manera definitiva.

Borràs i Calvet, pendents de Puigdemont

El termini per presentar la candidatura a les primàries expira aquest dimecres i, de moment, només l'han formalitzat tres candidats: la portaveu de JxCat a Madrid, Laura Borràs; el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet; i el militant de base Joan-Ramon Colomines-Companys, amb poques opcions d'aconseguir els 100 avals necessaris per confirmar la candidatura, tal com ell mateix ha reconegut.

Tot plegat, però, segueix pendent de Carles Puigdemont. Sí en les properes hores fes el pas i confirmés que vol ser el candidat de JxCat a la presidència de la Generalitat, Calvet i Borràs retirarien les seves candidatures. Si no el fa, la batalla serà entre l'exconsellera de Cultura i l'actual titular de Territori. També s'havia especulat amb la possibilitat que Ramon Tremosa presentés candidatura a les primàries, però fins ara no ha fet cap moviment en aquest sentit.

En qualsevol cas, doncs, Junts per Catalunya continua pendent de Waterloo. La decisió de Carles Puigdemont, en un o altre sentit, ha d'arribar abans de la mitjanit, ja que aquest dijous el termini per presentar candidatura ja haurà caducat. El cap de setmana del 28 i el 29 de novembre, Junts per Catalunya votarà el candidat a les eleccions al Parlament, mentre que els següents llocs a la llista i els candidats a les circumscripcions de Girona, Tarragona i Lleida es votaran quinze dies més tard, el cap de setmana del 12 i el 13 de desmbre.