Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de Jordi Sànchez sortint de la presó

Jordi Sànchez reconeix que no tornaria a pujar sobre un cotxe de la Guàrdia Civil

El líder d'ANC assegura que no té intenció de seguir pel camí de la mobilització

Imatge de Jordi Sànchez sortint de la presó
Jordi Sànchez assegura que no canviaria les seves conviccions, però si la manera de dur-les a terme | Catalunya Diari

Jordi Sànchez, el president de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) condemnat a nou anys de presó per sedició en la sentència contra els líders del procés independentista de Catalunya, ha reconegut que es penedeix  d'haver pujat sobre un cotxe de la Guàrdia Civil per dirigir-se als gairebé 40.000 manifestants que es van concentrar a Barcelona el 21 de setembre de 2017. 

 

Sànchez no canviaria les seves conviccions, però si la manera de dur-les a terme

En un informe de l'equip multidisciplinari de la presó de Lledoners, on Sànchez compleix la seva condemna, es recull que «manifesta que els drets es guanyen a través de la mobilització no violenta. Les conviccions no les canviaria, sí algunes formes de dur-les a terme. L'intern verbalitza que canviaria el fet de pujar a un cotxe per advertir als manifestants que es desconvocava la manifestació, des de l'exterior es va percebre com una falta de respecte a la policia». 

Aquest penediment del polític és una de les raons a les quals es refereix el Jutjat de Vigilància Penitenciària número 5 de Catalunya per concedir a Sànchez un quart permís per sortir de la presó durant sis dies. A més, la jutgessa del cas considera que Sànchez té una bona conducta al centre i que no existeix el risc de  reincidència: «Almenys no hi ha convocat un referèndum d'independència prohibit pel Tribunal Constitucional, ni procediments judicials sobre els quals vinguin generades mobilitzacions, més en la situació provocada per la pandèmia de la Covid-19», afegeix. 

El líder independentista no té intencions de seguir pel camí de la mobilització

Sànchez assegura que tot i que des de la seva joventut «ja portava a terme l'activisme social a través de moviments pacifistes i reivindicatius per temes socials, d'igualtat, de progrés i de millora de la humanitat, i això el va portar a participar en la conducta descrita, a dia d'avui ja no ho contempla com a factible, ja que a conseqüència dels fets s'ha desvinculat de tota entitat dedicada a la mobilització i no té intenció de seguir aquest camí». Segons informen, l'intern «no té intenció de liderar cap entitat ni moviment social, manifesta que les seves inquietuds polítiques seran enfocades d'una altra manera, que per descomptat no serà la de l'activisme social».