La consellera de Salut, Alba Vergés, al ple monogràfic sobre residències. Imatge del 7 de juliol de 2020

Salut prorrogarà les mesures restrictives a la ciutat de Lleida i a altres sis municipis de la regió

La ciutat de Lleida comença avui les proves massives a ciutadans asimptomàtics

El Govern ha prorrogat les mesures restrictives per als pròxims 15 dies a Lleida, Alcarràs, Aitona, la Granja d'Escarp, Seròs, Soses i Torres de Segre (Lleida) davant la situació epidemiològica derivada de la pandèmia del coronavirus.

Així es desprèn de la resolució de la Conselleria de Salut de la Generalitat que ha publicat aquest divendres el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) i que ha consultat Europa Press.

Les limitacions que patirà el territori

En concret, es manté la prohibició de les reunions de més de 10 persones en l'àmbit públic i privat i la limitació de l'aforament d'actes religiosos al 33%, així com en bars i restaurants, que és del 50% tant a l'interior com a les terrasses.

Les activitats culturals, d'espectacles públics, recreatives i esportives -com a cinemes, teatres i piscines, entre altres-- estan subjectes als respectius plans sectorials aprovats en el marc del Pla de Protecció Civil de Catalunya (Procicat) i estan limitades al 50% d'aforament.

Seguiran obertes les biblioteques i els museus, així com els 'casals' d'estiu i els campaments, que també hauran de seguir els plans sectorials del Procicat.

Recomanen fer aïllament domiciliari

L'Executiu català recomana a la ciutadania d'aquests municipis sortir només per a treballar; anar a centres de salut; cuidar de persones majors, nens, discapacitats i dependents; per a comprar productes bàsics; per a comprar en establiments amb cita prèvia.

També per a acudir a entitats financeres, realitzar accions judicials o notarials, exàmens i mudances; realitzar activitats culturals, esportives i d'oci amb el nucli de convivència habitual; anar a horts familiars d'autoconsum; i per causes de força major.

Cribratge massiu a Lleida capital

D’altra banda, les proves PCR massives per detectar asimptomàtics amb la Covid-19 a Lleida ciutat començaran aquest divendres  a la tarda, concretament al barri de Balàfia.

La gerent de la Regió Sanitària de Lleida, Divina Farreny, ha qualificat el moment actual pel que fa al nombre d'infectats a Lleida com a «pau tensa». Ha remarcat que hi ha 108 persones ingressades als hospitals de la Regió Sanitària i que 21 pacients es troben a l'UCI. Això fa que estiguin en «alerta» i no es pugui «abaixar la guàrdia».

Farreny també ha recordat que per moltes proves PCR que es facin, el que ajuda a frenar més la propagació del virus són les accions que es puguin fer a títol individual a l'hora de seguir les mesures de seguretat com portar la mascareta, mantenir distància social, rentar mans i evitar trobades amb gent.