Carpa on es fa el cribratge massiu per detectar casos de coronavirus al Besòs. Imatge del 17 d'agost de 2020

El Departament de Salut engega aquest dilluns un cribratge massiu a Sant Boi

Les proves dianòstiques, destinades preferentment a persones adscrites a l'ABS Montclar, es faran al Casal l'Olivera

El Departament de Salut realitzarà un cribratge massiu al municipi de Sant Boi de Llobregat (Baix Llobregat) entre el 31 d'agost i el 4 de setembre. L'objectiu de les proves, que es faran al Casal l'Olivera entres les nou del matí i les set de la tarda, és detectar casos asimptomàtics i tallar la cadena de contagis.

El Servei d'Epidemiologia de la Generalitat ha establert com a àmbit preferent d'actuació l'àrea de referència de l'ABS Montclar, que atén a la meitat de la població de Sant Boi, així com que el cribratge s'adreça preferentment a les persones més grans de 18 anys. Aquells que vulguin fer-se la prova, hauran de no tenir cap símptoma i presentar-se al Casal l'Olivera amb la seva targeta sanitària.

Risc de rebrot alt a Sant Boi

Tot i que en els darrers dies el risc de rebrot s'ha reduït en més de deu punts respecte a la passada setmana, aquesta xifra continua sent alta, concretament l'índex se situa en els 150,53 punts. Des de l'inici de la pandèmia, a Sant Boi s'han diagnosticat 1.758 casos i han mort 230 persones a conseqüència de la Covid-19. Actualment, hi ha vuit pacients hospitalitzats, un d'ells a l'UCI.

El risc de rebrot al municipi del Baix Llobregat, tot i ser elevat, és més baix que l'índex general de tot Catalunya, que en l'últim balanç s'enfilava fins als 189,88 punts.

Salut detecta 711 casos positius en els cribratges massius

La Conselleria de Salut ha detectat 711 positius asimptomàtics de la Covid-19 amb les 33.298 PCR que s'ha realitzat a Catalunya en els cribratges massius, la qual cosa suposa un 2,14% de les mostres analitzades. En roda de premsa, el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, i el coordinador de la Unitat de seguiment del coronavirus, Jacobo Mendiaroz, han explicat que, a banda de Sant Boi, es faran proves massives al barri de Balàfia de Lleida, als de La Florida, Pubilla Casas i Les Planes de L'Hospitalet de Llobregat i Llefià i Gran Sol de Badalona.

En aquest sentit, Argimon ha insistit que s'ha «retrocedit tres setmanes» en la situació epidemiològica de Catalunya i ha instat a fer baixar la corba de contagis de forma sostinguda i a reduir la interacció social per a arribar en les millors condicions al retorn a les aules i l'activitat laboral, perquè no sigui necessari haver de prendre altres solucions.