Sanitat admet que el temps de diagnòstic del coronavirus augmenta per l'acumulació de casos

El director del CCAES explica que no identifiquen l'origen de la transmissió d'un 71,5% dels positius

Fernando Simón en una roda de premsa amb camisa blanca i escrivint amb un bolígraf
El director del CCAES explica que no identifiquen l'origen de la transmissió d'un 71,5% dels positius | cedida

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES), Fernando Simón, ha admès que el temps de diagnòstic del coronavirus augmenta per l'acumulació de casos. Si fa poc era de només entre 24 i 48 hores de mitjana, en els últims set dies el temps que passa entre l'inici de símptomes i el diagnòstic ja és d'entre 72 a 96 hores, és a dir, uns tres o quatre dies.

En roda de premsa aquest dijous, Simón ha afirmat que tot i aquest «retard» segueix sent un període «suficientment bo» i la situació encara és «molt favorable». Simón ha xifrat en 687 els brots actius, amb 5.300 casos associats, la majoria dels quals per interaccions socials. Els que generen més casos per brot són els que s'originen en l'oci nocturn.

No s'identifica l'origen d'un 71,5% dels casos

D'altra banda, el director del CCAES ha explicat que, dels positius registrats entre el 16 i el 23 d'agost, n'hi havia només un 28,5% dels quals es té identificat l'origen de la transmissió. Són casos que havien tingut contacte amb un altre cas confirmat. Per tant, això implica que un 71,5% són casos dels quals no s'identifica l'origen.

El risc de contagi a les escoles és «molt baix»

Fernando Simón ha afirmat també que el risc per als nens d'infectar-se a l'escola amb les mesures de seguretat que aplicaran els centres és «molt baix». Tot i això, ha admès la possibilitat que hi hagi algun brot i algun nen sigui hospitalitzat per la Covid-19, però ha dit que «la probabilitat és relativament petita».

Així doncs, Simón ha defensat la presencialitat als centres educatius i les mesures perquè puguin obrir amb «seguretat». Simón ha admès que hi ha algunes zones concretes en les quals potser seria «prudent» plantejar l'ajornament de l'obertura de les escoles, però ha dit que són situacions molt «concretes», com per exemple la d'algun barri de Madrid


Comentaris

envia el comentari