Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Fotomuntatge d'Oriol Junqueras i Jordi Évole

Junqueras explica la seva vida dins de la presó: «Dono classes de tot allò que em permeten»

Jordi Évole ha entrevistat l'exvicepresident del Govern de cara al segon capítol del nou programa de 'La Sexta' i n'ha avançat una part a l'estrena

Oriol Junqueras al nou programa de Jordi Évole
L'exvicepresident del Govern Oriol Junqueras al nou programa de Jordi Évole | La Sexta

Jordi Évole va estrenar ahir 'Lo de Évole', el seu nou programa de 'La Sexta' després de deixar en mans de Gonzo 'Salvados'. El periodista català ha dedicat el primer programa a Jesús Quintero i a alguns famosos que l'andalús va entrevistar a 'Cuerda de presos'. Paral·lelament, ha avançat el segon capítol del programa, en què ha entrevistat l'exvicepresident del Govern Oriol Junqueras, amb qui ha conversat a la presó. «Hi ha qui diu que vostè està a l'hotel Lledoners», inicia Évole. «Ja ho veieu, si això és un hotel. No mereix comentaris», nega rotundament l'exdirigent de la Generalitat, que desmenteix l'existència de privilegis respecte a altres presos.

Professor i aprenent

Junqueras assenyala que dedica gran part del temps a presó a exercir de professor: «Dono, per exemple, una classe d'Història i Cinema i comentem escenes de pel·lícules o, per exemple, dono classes de lectura, un taller de lectura, de literatura». Évole, que ja és famós per treure les declaracions més personals dels entrevistats i realitzar qüestions d'allò més controvertides, ha volgut anar més enllà i li ha preguntat si ja havia après argot penitenciari. «Les més normals, doncs 'chabolo', quan et refereixes a la cel·la», contesta entre rialles Junqueras, admeten que en sap d'altres —«de tota mena»— però que són «irreproduïbles davant d'una càmera».

A mitja entrevista Quim Torra va comparèixer al Parlament anunciant la convocatòria d'eleccions després de l'aprovació dels pressupostos catalans. «Quim Torra acaba de fer el primer acte de campanya?» pregunta llavors Évole. La resposta de Junqueras, però, no la sabrem fins al pròxim diumenge.

També et pot interessar...