Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Oriol Junqueras, president d'ERC

Junqueras demana a JxCat conèixer i consensuar la seva estratègia de cara a les eleccions

Ha reclamat a JxCat poder conèixer i consensuar la seva estratègia

Oriol Junqueras, president d'ERC
El president d'ERC, Oriol Junqueras, demana conèixer l'estratègia de JxCat. | ACN

L'exvicepresident de la Generalitat i líder d'ERC, Oriol Junqueras, ha reclamat a  JxCat  poder  conèixer i consensuar la seva estratègia de cara a la data d'eleccions i a la possible inhabilitació del president de la Generalitat,Quim Torra.

«No volem arribar al darrer minut sense informació i havent de fer front a xantatges d'última hora, les coses no es fan així. Crec que sent un govern de coalició pràcticament al 50% és el mínim que es pot esperar», ha argumentat en una entrevista per al mitjà 'El Punt Avui', on després s'ha  mostrat confiat  que no es trobaran en aquesta situació.

Sobre la taula de diàleg, que insisteix que és una  «oportunitat», confia que es reuneixi abans del 15 de juliol i «com abans millor» però admet que «tampoc va d'un dia». «Hi ha el compromís que es reuneixi al juliol i seguirem treballant perquè sigui un dels elements que ens ha de dur al referèndum», ha explicat.

Vol pactar calendari i passos a seguir

En relació al treball amb JxCat per pactar calendari i passos a seguir, Junqueras  ha matisat que «mai» han reclamat eleccions i ha lamentat que se'l volgués «malinterpretar». «Volem poder conèixer i consensuar l'estratègia de JxCat els propers mesos i com fer front conjuntament a la  possible inhabilitació del president Torra; crec que és el normal en un  govern de coalició», ha defensat. En aquest sentit, ha dit que s'hauria d'evitar que un jutge espanyol «imposi» la data i la direcció de la política catalana.

Sobre les eleccions, el líder d'ERC  ha apostat per seguir sumant «encara més força» a les majories actuals i ha aclarit que mai han volgut «canviar-les per unes altres». Tot i això, sí que ha apostat per fer «un gran acord» entre forces sobiranistes, «cadascú des de les seves ideologies».

Junqueras també ha fet una crida a «trencar la dinàmica de competició i de retrets» del moviment independentista. «Posem-nos a treballar i deixem de criminalitzar el company del costat» ha demanat, i ha avisat que sense una estratègia compartida no es podrà fer la independència. «El nostre rival no és un altre partit independentista, mai», ha remarcat.