Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Junqueras i Rovira: «Ens volen enfadats i tristos perquè desistim»

«El camí és la justícia, l’absolució i l’autodeterminació», expliquen Junqueras i Rovira en una carta conjunta on també diuen: «El judici tornarà a remoure el règim»

El compte enrere pel judici del procés no té aturador. La vista contra els encausats per l’1-O tindrà el seu tret de sortida el 22 de gener i, a partir d’aleshores, l’independentisme i la justícia espanyola mostraran les seves cartes per dictar una sentència que quedarà per a la història.

A les portes del transcendental judici, doncs,  Oriol Junqueras i Marta Rovira  s’han volgut mullar a través d’una carta conjunta on han mostrat el seu anhel de llibertat. «El camí és la justícia i aquesta només pot ser l'absolució i de l'absolució a l'autodeterminació», ha explicat sobre un judici que, segons ells: «Tornarà a remoure el règim, perquè la justícia mai pot ser en va».

[predef]diari-de-catalunya-87[/predef]

 

«El camí és la justícia, l’absolució i l’autodeterminació»

És el principal clam de Junqueras i Rovira. Aquests, que destaquen que  no podran «passar el Nadal junts i en llibertat» per segon any, han destacat: «Ens volen castigar per evitar allò que no són capaços d’aturar, perquè no saben ni poden convèncer. Ens volen callats pensant que així faran callar més de dos milions de persones. Ens volen enfadats i tristos perquè desistim de seguir el camí cap a la llibertat.  Definitivament, no ens coneixen. Seguim i seguirem sempre».

Al fil de la  mateixa qüestió, doncs, ambdós líders sobiranistes han prosseguit amb la seva màxima en al·legar: «Qui acusa injustament serà condemnat. Per això, qui opta per fer  un judici polític s'arrisca a trobar-se davant la dignitat, la veritat i la justícia».

El discurs de Junqueras i Rovira, inamovible

La independència, doncs, continua sent la base del seu discurs. Pal de paller del seu projecte polític, Rovira i Junqueras demanen apel·lar altra vegada a  l’esperit «transversal» del 3-O i conclouen: «Som independentistes perquè som republicans i sabem que la construcció d’un nou estat en forma de república és la millor -i l’única- manera de poder ajudar de veritat els ciutadans d’aquest país, que és el nostre principal objectiu».