Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Oriol Junqueras

La Junta Electoral autoritza Junqueras i Comín a participar en el debat de TV3

L'òrgan electoral ha decidit desestimar el recurs presentat per C's contra l'assistència telemàtica dels candidats

Oriol Junqueras podrà participar en el debat de les europees telemàticament
Oriol Junqueras podrà participar en el debat de les europees telemàticament | Catalunyadiari.com

 

  • ACTUALITZACIÓ 13/05/2019 17:14 HORES:  Poques hores després de la decisió de la Junta Electoral, Carles Puigdemont ha fet pública la seva intenció de participar en el debat de TV3, sempre que hi intervingui Junqueras. L'expresident ha explicat per les seves xarxes socials que ell no podia participar «mentre no deixessin anar al debat al vicepresident Junqueras» per no tenir «un avantatge fruit de la repressió»

La Junta Electoral Provincial de Barcelona ha autoritzat l'exvicepresident Oriol Junqueras i l'exconseller de Salut, Toni Comín, a participar telemàticament en el debat de les eleccions europees  que organitzen TV3 i Catalunya Ràdio. L'òrgan electoral  ha decidit desestimar el recurs presentat per Ciutadans (C's), que va insistir que participar a distància vulnera  les condicions d'igualtat i neutralitat que han de regular un debat. 

La decisió de la Junta provincial encara es pot recórrer  a la Central. A més, en el cas d'Oriol Junqueras, l'última paraula la tindrà la direcció de Soto del Real.  Durant la campanya del 28-A, el cap de llista dels republicans ja va participar en diverses entrevistes i rodes de premsa des del centre penitenciari, així com el líder de JxCat, Jordi Sánchez.

Segons Ciutadans, la televisió pública «afavoreix» els dos candidats

Ciutadans havia presentat un recurs davant la Junta Electoral Provincial de Barcelona contra la «falta d'igualtat» del debat que TV3 ha organitzat per a les eleccions europees  del 26-M. Així ho va anunciar el portaveu de la formació al Parlament de Catalunya, Carlos Carrizosa, que denunciava que la televisió pública està afavorint els candidats Toni Comín i Oriol Junqueras perquè els permetia que participin del debat, previst pel 14 de maig, des de fora del plató.

«Aquesta actitud de TV3 demostra que és tendenciosa, que enganya i que no és neutral», assegurava el portaveu de Cs, tot reclamant a la Junta Electoral que obligués a les formacions independentistes a presentar als debats electorals altres candidats que sí que puguin assistir-hi presencialment.

En un acte de Cs a Viladecans, Carrizosa va titllar Comín de «trampós» i va criticar que pogués participar del debat des d'un «lloc ignot» que li permetés replicar els altres candidats que estaran al plató i que no tindran cap ajuda ni informació. «Si ara no pot participar-hi, hi ha molts altres membres de la seva candidatura que ho poden fer», apuntava Carrizosa. El recurs presentat per Cs davant la Junta Electoral al·legava que el debat plantejat per TV3 vulnera «la garantia de pluralisme en condicions d'igualtat», a més de la «neutralitat política».

També et pot interessar: