La justícia belga convoca una nova vista per la demanda contra Llarena el 20 de febrer

El procés d'al·legacions escrites del cas acaba a finals d'aquest any

La justícia belga ha convocat el 20 de febrer una nova vista per la demanda civil de l'expresident Carles Puigdemont i els exconsellers a Bèlgica contra el jutge instructor de la causa del procés, Pablo Llarena, segons fonts de l'acusació. Fa més d'un any van denunciar el magistrat del Suprem als tribunals belgues en considerar que va violar la seva «llibertat d'expressió, els procediments judicials i la presumpció d'innocència» en la instrucció del cas de l'1-O i que els va afectar durant la seva estada a Bèlgica. El litigi estava en fase d'al·legacions escrites des del març, però que acabava ara a finals d'any.

De fet, al març la defensa de Carles Puigdemont va ampliar a l'estat espanyol la demanda contra Pablo Llarena i va estendre l'objecte del cas a les actuacions de Llarena com a jutge, després que Espanya decidís personar-se en el cas per defensar el magistrat. La demanda també incloïa una petició de pregunta prejudicial al Tribunal de Justícia de la UE sobre la competència dels tribunals belgues per jutjar un magistrat  d'un altre estat membre en el marc de l'espai comú de justícia europeu establert als tractats.

Bèlgica aplaça la decisió sobre Puigdemont

La justícia belga ha decidit aplaçar la decisió sobre l'extradició de l'expresident de Catalunya, Carles Puigdemont i els exconsellers Lluis Puig i Toni Comín fins que es conegui la resolució sobre la immunitat d'Oriol Junqueras i per tant, si Puigdemont i Comín tenen dret a immunitat com a eurodiputats.

Una sentència que es conerixerà aquest dijous que és el dia programat perquè ho faci el Tribunal de Justícia de la Unió Europea. Un veredicte que podria tenir repercussions per als electes de 'Junts'. 

També et pot interessar...