URGENT

🚨 Espanya no aixeca el cap: més de 36.000 nous contagis i 591 defuncions

Gran notícia per a 1.600 treballadors aquest Nadal

El Tribunal Suprem els acaba de reconèixer un dret que havien perdut des de 2013

Dona entre llums nadalenques
L'any 2013 Fujitsu va deixar de repartir el lot de Nadal als seus treballadors  | Louis Amal / Unsplash

El Tribunal Suprem ha confirmat el dret dels 1.600 treballadors a Espanya de Fujitsu Technology de rebre el lot de Nadal del 2016, suprimit de forma unilateral per l’empresa, ja que el considera una condició més del contracte. La sala social destaca que els empleats havien gaudit de la panera «de manera regular, constant i reiterada cada any» des que la companyia va iniciar la seva activitat.

Així doncs, conclou que l'empresa no podia eliminar aquest dret. L’any 2013 Fujitsu va deixar de repartir el lot de Nadal que donava anualment a tota la seva plantilla, i des d'aleshores no l'ha tornat a implantar tot i les queixes dels sindicats. La decisió del Suprem, però, l'obligarà a recuperar-lo.

La supressió excepcional de 2013 no anul·la tal dret

Segons la sentència feta pública aquest dilluns per la Sala social d'aquest òrgan, la supressió per causa excepcional en una anualitat concreta de l'enviament de la cistella, la qual cosa no va ser combatut per la part social de l'empresa, no elimina el dret a aquesta. En el cas de Fujitsu, la cistella no es va remetre l'any 2013 al·legant un pla de reducció de costos, la qual cosa no va ser impugnada pels sindicats, que sí que van reclamar la reinstauració de l'enviament a partir de 2014.

  

  

El Suprem valora que aquesta cistella era lliurada des de l'origen de l'activitat de l'empresa de manera continuada fins a l'any 2013 i que no sols es tracta d'un lliurament de manera «regular, constant i reiterada» tots els anys, sinó que resulta palès que «tal oferiment es feia amb plena i conscient voluntat de beneficiar els treballadors de la plantilla, a tots sense excepció ni condicionament», assenyalen els magistrats.

 

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari