La infanta Cristina perd un dels seus grans suports a Catalunya

El director general de la Fundació La Caixa, molt proper a ella, ha deixat el seu càrrec

Infanta Cristina
Canvi incert a la vida de la infanta Cristina | Cedida

Ja fa més de 25 anys que la infanta Cristina treballa a La Caixa i, durant tot aquest temps, són molts els caps que ha tingut. El més fidel, però, ha estat Jaume Giró, amb qui ha viscut la seva imputació per delictes fiscals i la condemna del seu marit, Iñaki Undargarin. Ara, haurà de conèixer el seu nou cap i enfrontar un nou panorama laboral després que Giró hagi anunciat que deixa el seu càrrec de director general de La Caixa.

Jaume Giró ocupava el càrrec des del 2009, de manera que ha presenciat tot els canvis que ha pres la vida de la infanta Cristina i ha tractat d'ajudar-la en cada crisi. El que era el director general va concedir-li una mena d'excedència per anar a declarar com a imputada al judici per corrupció d'Undargarin i va facilitar-li el trasllat a Ginebra de les seves funcions de directora de l'àrea internacional de l'Obra Social.

Compagina la feina a La Caixa amb un càrrec a la Fundació Aga Khan

El president de la Fundació Bancària de La Caixa, Isidre Fainé, també li va donar tot el seu suport. De fet, Undargarin el descrivia com «un segon pare». Però la relació de Giró i la infanta també era cordial i es trobaven sovint a Barcelona, on Cristina viatjava freqüentment per motius laborals. Altres treballadors de l'empresa asseguren que la infanta «és amable, educada i simpàtica. Si coincidim a l'ascensor, sempre saluda amb un somriure».

El nou director de l'entitat, Antoni Vila, és llicenciat en Ciències Econòmiques per la Universitat de Barcelona, treballa a La Caixa des del 1985 i serà el nou cap de la infanta. Assegura que el càrrec, que assumirà a partir del gener, «suposa una gran responsabilitat i un gran honor».

Actualment, la infanta compagina el seu càrrec a La Caixa amb el de la Fundació Aga Khan, que és una fundació que lluita pel desenvolupament social a Àsia i Àfrica Oriental. Els dos càrrecs impliquen un compromís social per lluitar contra la pobresa i defensar la conservació del medi ambient. 

També et pot interessar...


Comentaris
Rafel
Cristina afirma que "no li consta".

envia el comentari