Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pablo Iglesias visiblemente cansado en su escaño del Congreso de los Diputados

Un jutge imputa part de la cúpula de Podemos

Han estat citats el pròxim 20 de novembre en qualitat d'investigats

Pablo Iglesias visiblement cansat en el seu escó de Congrés dels Diputats
Membres del partit de Pablo Iglesias seran investigats per delictes de malversació i administració deslleial | GTRES

El titular del Jutjat d'Instrucció número 42 de Madrid, Juan José Escalonilla, ha imputat a Juan Manuel del Olmo, secretari de Comunicació de Podemos i responsable de les campanyes, així com un estret col·laborador de Pablo Iglesias, a més del tresorer i la gerent del partit després de la denúncia presentada per l'advocat acomiadat José Manuel Calvente per possibles delictes de malversació i administració deslleial.

Segons va avançar 'Público' i ha pogut confirmar Europa Press, el magistrat ha citat als tres el pròxim 20 de novembre en qualitat d'investigats després que Calvente ratifiqués la seva denúncia davant Escalonilla i declarés durant diverses hores a finals del juliol passat.

A part d'aquestes citacions, el jutge ha ordenat altres diligències en el marc d'aquesta causa que acaba de posar-se en marxa, com és requerir a Podemos abundant documentació que abasta des de la comptabilitat fins a taules de sous de treballadors.

Segons Podemos, és una recerca «prohibida»

Segons la informació publicada per 'La Sexta', des del partit haurien assegurat que «el jutge està fent una recerca prospectiva. Es diuen recerques 'a veure què pesco'. Es tracta d'una manera d'investigar prohibida i sancionada en els estats de dret», han criticat.

De la mateixa manera, haurien continuat dient que aquesta classe de recerca «consisteix a practicar diligències donant per suposada la culpabilitat dels investigats des de l'inici de la recerca. L'objectiu d'aquesta mena de recerques és fer un cas mediàtic que duri mesos, encara que després jurídicament quedi en res».

De moment no hi ha hagut més pronunciació per part del partit, cal tenir en compte que es tracta d'una notícia d'última hora i que, segurament, al llarg del dia, hi haurà més declaracions de membres del partit sobre aquest tema.