Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
L'expresident Carles Puigdemont amb el president Quim Torra durant la roda de premsa conjunta, a Brussel•les el 4 de setembre del 2019.

L'aposta de JxCAT per ser el candidat a la Generalitat

La formació aposta per buscar primer un nou candidat a la presidència si Torra és inhabilitat

L'expresident Carles Puigdemont amb el president Quim Torra durant la roda de premsa conjunta, a Brussel•les el 4 de setembre del 2019.
JxCat no descartar proposar Puigdemont com a candidat | ACN

Junts per Catalunya té «esperances» que la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea sobre el cas d'Oriol Junqueras«obri un nou escenari» polític a l'expresident Carles Puigdemont i no ha descartat tornar a investir-lo. 

La formació ha assegurat que si el president Quim Torra és inhabilitat, primer s'hauria de veure si el Parlament proposa un nou candidat  que pugui «obtenir una majoria per ser investit» i que, en cas contrari, al cap de dos mesos es posaria en marxa el «rellotge de les eleccions».

[predef]catalunya-diari-81[/predef]

Borràs remarca que el líder de JxCat continua sent el seu candidat

La diputada al Congrés Laura Borràs ha assegurat que,  de moment, no han parlat sobre la possibilitat d'intentar investir a Puigdemont, però ha remarcat que el líder de JxCat continua sent el seu «candidat». «L'escenari de la justícia europea podrà marcar un punt d'inflexió que condicionarà també la legislatura tant al Parlament com al Congrés», ha dit Borràs declaracions a la premsa després de la reunió de la formació Torra i Puigdemont.

Així, JxCat confia en un possible reconeixement de la immunitat de Puigdemont com a eurodiputat per impulsar el futur polític del seu líder. Per la seva banda, el cap del grup parlamentari de JxCat, Albert Batet, ha afirmat que una sentència favorable del TJUE significaria «una victòria política molt important» perquè es reconeixerien «els drets polítics» de Puigdemont. A més, ha avisat que si es confirma la seva immunitat com a eurodiputat, tindria «llibertat de moviments».

Batet ha recordat que Puigdemont és membre del Parlament

Preguntat sobre si JxCat descarta presentar a Puigdemont com a candidat a la investidura en cas que Torra fos inhabilitat,  Batet ha recordat que Puigdemont és membre del Parlament i no està «suspès».  Tot i això, no ha aclarit si exclou aquesta opció. Si bé estava previst que Torra i Puigdemont compareguessin davant la premsa, poc abans han cancel·lat les seves declaracions i finalment només ha sortit Laura Borràs, el president del grup parlamentari Albert Batet i el portaveu Eduard Pujol a respondre les preguntes dels mitjans.

A més del president de la Generalitat també han viatjat a Brussel·les els consellers de JxCat i els electes al Parlament i a Madrid. A la tarda continuarà la reunió de JxCat només amb el grup de diputats al Parlament per parlar sobre els pressupostos i altres qüestions parlamentàries, mentre que els membres del Govern tornaran a Catalunya.

També et poden interessar...