Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pedro Sánchez

JxCat manté el «no» i ERC decidirà en Consell Nacional si investeix Pedro Sánchez

Borràs creu que el pacte «no presagia res de bo» i que no representa cap diferència amb altres governs | La decisió dels republicans es coneixerà el pròxim 2 de gener

Actualització 30/12/2019 a les 20.38 hores

Després de la reunió que ha mantingut la direcció d'ERC per valorar l'informe de l'Advocacia de l'Estat, la portaveu del partit, Marta Vilalta, ha anunciat que els republicans decidiran en Consell Nacional si facilita la investidura de Pedro Sánchez. L'òrgan serà l'encarregat de prendre la decisió final i ho farà el pròxim 2 de gener a les 17.00 hores.

JxCat manté el 'no'

La portaveu de JxCat al Congrés, Laura Borràs,  manté el 'no' a la investidura de Pedro Sánchez després de conèixer l'acord programàtic entre PSOE i Unides Podem. A través d'un missatge al seu Twitter, Borràs ha considerat que per a Catalunya és «més del mateix», que no hi ha cap diferència amb altres governs i «no presagia res de bo».

«Per això volien que ens replantegéssim el vot? Ens mantenim en el compromís electoral: no és no!», ha afegit. A més, ha remarcat que «des de l'1-O els independentistes no hi som per garantir una Espanya forta i cohesionada».

Borràs argumenta que aquest pacte no aclareix res en la relació del govern espanyol amb Catalunya: «Aquest pacte de progrés no és cap cas endavant. Si fos un govern realment de progrés l’autodeterminació no només seria un dret, seria un deure». Així, afirma que «el PSOE només s’ha volgut assegurar la investidura, però no planteja cap solució política real per Catalunya».

«Ni han entès res del que ha passat des del 2010, ni fan res per respectar la voluntat del poble de Catalunya», assenyala la portaveu del partit. «Poden disfressar-ho de coalició de progrés però els independentistes fidels a l’1 d’octubre i compromesos amb el dret a l’autodeterminació no ens ho empassem».

Acaba així un seguit de piulades en les quals respon a la declaració que ha fet Puigdemont parlant també sobre aquest pacte. Les paraules arriben després que el partit del PNB hagi confirmat el seu ‘sí’ a Sánchez, i Esquerra Republicana es trobi en mig d’una negociació infinita amb els socialistes després de la immunitat de Junqueras com eurodiputat.

També et pot interessar...