Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

JxCat decideix no votar al ple com a mesura de suport a Torra

Batet reitera la petició de suspendre el ple per «trobar un acord» entre els independentistes per fer front a la situació

Diputats de JxCat i ERC al Parlament de Catalunya
Junts per Catalunya ha anunciat que el seu grup polític no votarà si no ho pot fer el president de la Generalitat, Quim Torra. | CatalunyaDiari.cat

JxCat ha anunciat que no votarà en el ple d'aquest dilluns, 27 de gener, a la tarda, al Parlament de Catalunya. Si més no, els postconvergents no ho faran mentre el president de la Generalitat,  Quim Torra, segueixi sense poder emetre el seu vot després de la retirada del seu escó. Així ho ha anunciat el president del grup de JxCat, Albert Batet, enmig del ple del Parlament.

Batet, molt contundent

«Si Torra no pot votar, nosaltres tampoc votarem», ha dit, en referència a les votacions dels pressupostos del Parlament i un parell més d'iniciatives que hi ha previstes al ple d'aquest dilluns. I és que per a Batet, «no es pot blanquejar una situació que no pertoca».

[predef]diari-de-catalunya-87[/predef]

«El president ha de poder votar, te els drets i hi ha marge per trobar una solució», ha dit, tot reiterant la seva petició per suspendre el ple i «trobar un acord» entre els independentistes per fer front a la situació de Torra. «Hi ha marge i es pot fer», ha conclòs.

Els pressupostos del Parlament, tombats sense cap vot a favor

Així doncs, al ple han quedat tombats els pressupostos del Parlament amb cap vot favorable i també el del Síndic de Greuges. Sí que han tirat endavant els del Consell de Garanties Estatutàries i la Sindicatura de Comptes. Després d'aquestes votacions amb el previ debat pertinent, el ple s'ha aturat per tercera vegada aquest dilluns per la celebració d'una Junta de Portaveus  i es preveu que continuï una estona més tard.

També et pot interessar...